Spectacolul aniversal „Aida” de Giuseppe Verdi in Piata Operei

27/04/2017

La data de 27 aprilie 1947 opera „Aida” de Giuseppe Verdi devenea primul spectacol al Operei din Timișoara prezentat în fața unui public numeros, aflat în sala de spectacole, dar și în fața clădirii, fiind transmis prin megafoane în Piața Operei.

Rememorând momentul inaugural, când orologiul va anunța trecerea exactă a celor șapte decenii de la acest eveniment major, invităm timișorenii să ne fie alături joi, 27 aprilie 2017, începând cu ora 18.00 în Piața Operei pentru vizionarea spectacolului aniversar „Aida” de Giuseppe Verdi cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la primul spectacol al Operei din Timișoara.

Transmisa integrală a spectacolului, în direct din sala de spectacol pe ecrane, va fi gratuită pentru public prin amabilitatea Primăriei Municipiului Timișoara, Consiliului Local al Municipiului Timișoara și a Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Opera Națională Română din Timișoara

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România susținând spectacole de operă, operetă, balet, operă pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. A fost un spectacol de neuitat, de înaltă ţinută artistică, un triumf al artei interpretative româneşti semnalat ca atare de periodicele vremii. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.

Noutati si evenimente
07 IUN
FESTIVALUL DE OPERĂ ȘI OPERETĂ în aer liber
Parteneri
Adresa Strada / street Marasesti 2, 300086, Timisoara
Telefon casierie 0256 20 12 86
Email bileteoperatimisoara@yahoo.com ort@artelecom.net
Newsletter
Adauga adresa de email!
Copyright © 2017 Opera Nationala Romana Timisoara
Web design by Royalty