Oana Trîmbițaș

Oana Trîmbițaș

Soprana Oana-Maria Trîmbițaș este solistă a Operei Naționale Române din ClujNapoca.

 

A debutat pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca în anul 2015, în rolul Rosinei din Il barbiere di Siviglia de Gioacchino Rossini.

 

A absolvit studiile Școlii Doctorale a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

 

În anul 2017 a obținut Premiul Fundației Darclée în cadrul Concursului Internațional de Canto „Hariclea Darclée”, Brăila.

 

Invitată a diferitelor instituții de cultură din țară precum: Filarmonica de Stat „Moldova” și Opera Națională Română din Iași, Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu-Mare, Teatrul de Stat „Regina Maria” și Filarmonica de Stat din Oradea, Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca, Radio România, București (Orchestra Radio, București), Filarmonica Brașov, Filarmonica de Stat Sibiu, abordează roluri de operă și operetă precum Silberklang din Der Schauspieldirektor și Zerlina din Don Giovanni și Susanna din Le nozze di Figaro de W.A. Mozart, Fanny din La cambiale di matrimonio și Rosina din Il barbiere di Siviglia, de G. Rossini, Sophie din Werther de J. Massenet, Oscar din Un ballo in maschera de G. Verdi, Lauretta din Gianni Schicchi și Musetta din La bohème, de G. Puccini, Adela din Die Fledermaus de Johan Strauss-fiul, Frasquita din Carmen de G. Bizet, Woglinde din Das Rheingold și Helmwige din Die Walküre de R. Wagner, Norina din Don Pasquale și Giannetta din L’elisir d’amore, de Gaetano Donizetti, Martha din Lăsați-mă să cânt de Gherase Dendrino, dar și din repertoriul de musical și operă pentru copii, în roluri precum: Wendy din Peter Pan de Laurențiu Profeta, Alice din Alice in Wonderland de Robert Chauls, Fata moșului din Fata babei și fata moșului de Florin Comișel, rolul titular din opera Motanul încălțat de Cornel Trăilescu.

 

De asemenea s-a afirmat și în repertoriul vocal simfonic, precum: Requiem de W.A. Mozart, Requiem de Gabriel Fauré, Gloria de Francis Poulenc, Peer Gynt de Edvard Grieg, Stabat Mater de G. B. Pergolesi, Simfonia nr.4 în Sol Major de Gustav Mahler, Carmina Burana de Carl Orff, Gloria (RV 589) de Antonio Vivaldi, Miorița de Sigismund Toduță

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2025
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara