Cristian Mogoșan

Cristian Mogoșan

Solist de opera din noua generatie de artisti, are o intensa activitate scenica pe plan national fiind remarcat si in lumea muzicala internationala.

 

Tenorul  s-a nascut in anul 1983 la Cluj-Napoca si a urmat cursurile Academiei “Gheorghe Dima” din orasul natal, la clasa de canto a profesorului Gheorghe Mogosan, perfectionandu-se ulterior in cadrul programului de master al universitatii sub indrumarea profesorului Ionel Pantea si la masterclass-urile sustinute de Wolfgang Brendel, Mariana Nicolesco si John Norris.

 

Laureat al unor concursuri importante precum Concursul International “Haricleea Darclee” de la Braila, Concursul de Interpretare a Liedului Romanesc de la Brasov sau Concursul “Ionel Perlea”, tenorul este angajat al Operei Romane din Cluj, fiind in acelasi timp invitat al altor institutii muzicale din tara ca Opera Nationala din BucurestiOrchestra Nationala Radio, s.a., iar mai recent chiar al unor teatre lirice din strainatate precum “The New Israeli Opera”.

 

Repertoriul sau de opera cuprinde titluri de referinta ca “La Traviata”, “Nabucco”, “Forta destinului” si “Otello” de G.Verdi, “Olandezul zburator” de R.Wagner sau “Madama Butterfly” de G.Puccini, dar si roluri in lucrari moderne precum “The Rake’s Progress” de I.Stravinski si “Candide” de L.Bernstein.

 

Avand in portofoliu si lucrari vocal-simfonice de avengura, Cristian Mogosan este astazi unul dintre cei mai apreciati tenori romani.

 

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara