Renáta Gebe-Fügi

Renáta Gebe-Fügi

 

RENÁTA GEBE-FÜGI a absolvit Academia de Muzică clujeană la secția vioară și canto clasic. În timpul studenției a avut privilegiul de a fi nominalizată pentru o bursă de studiu la „International Summer Academy 2019” de către Universität für Musik und darstellande Kunst din Viena.

 

De la vârsta de 15 ani studiază muzică veche. A frecventat cursurile de măiestrie susținute de Petr Zeifart (ParmaItalia), Sophie Gent (VannesFranța), Bernhard Forck (SundNorvegia).

 

Renáta a colaborat cu numeroase instituții de cultură din țară și din Europa, interpretând roluri în opere, precum și lucrări vocal-simfonice, lied-uri.

 

Primul rol interpretat a fost rolul Ernestinei din opera L’occasione fa il ladro de G.Rossini, urmat de alte roluri importante: Pamina din opera Flautul fermecat (Mozart), Norina din opera Don Pasquale (Donizetti), Adina din opera Elixirul Dragostei (Donizetti), Mélisande din opera Pelléas et Mélisande (Debussy), Rosina din opera Nunta lui Figaro (Mozart) și Gilda din opera Rigoletto (Verdi).

 

În 2017 a obținut Premiul I la Concursul Internațional De Interpretare Mozart, urmat de Marele Premiu al Concursului Sabin V. Drăgoi și Premiul special al Filarmonicii „George Enescu” din București și Premiul II al Concursului Internațional de Canto „Simándy”.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara