Nadia Cerchez

Nadia Cerchez

Originară din Orhei, Republica Moldova, soprana Nadia Cerchez a absolvit cursurile Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, după care a continuat studiile de Masterat în Cluj-Napoca, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”. Este vorbitoare nativă de limba română și rusă, dar e fluentă și în limbile Italiană, franceză și germană.

 

A avut parte de numeroase distincții naționale și internaționale, printre care amintim:

Locul 1 — „L'assoluta Virginia Zeani”, Târgu-Mureș, România (2019)

Locul 1 — „Dömötör Soprana Anului”, Szeged, Ungaria (2015)

Locul 1 — „Sabin Drăgoi”, Timişoara, România (2011)

Locul 2 și Premium Darclee — „Hariclea Darclee”, Brăila, România (2012, 2010)

Locul 2 — „Vox Artis”, Sibiu, România (2011)

Locul 2 — „Ionel Perlea”, Slobozia, România (2011)

Locul 2 — „Ferdinand Weiss”, Cluj-Napoca, România (2009)

 

Nadia Cerchez a avut apariții semnificative atât pe scenele din România, cât și din străinătate în roluri precum Lady Macbeth (Macbeth, G. Verdi), Abigaille (Nabucco, G. Verdi), Tatiana (Evgheni Oneghin, P. I. Tchaikovsky), Leonora (Il Trovatore, G. Verdi), Elvira (Ernani, G. Verdi), Floria Tosca (Tosca, G. Puccini), Liu (Turandot, G. Puccini).

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara