Claudia Machedon

Claudia Machedon

Claudia Machedon este absolventă a secției de Regie din cadrul Facultății de Teatru a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, promoția 2016, la clasa profesorilor Felix Alexa, Ion Mircioagă și Claudiu Goga. Spectacolul său de absolvire, Norway. Today, s-a jucat timp de 2 ani în diferite teatre independente din București și în festivaluri de profil din țară. Producția a obținut premiul I –Cel mai bun spectacol– secțiunea studenți, la Festivalul Național de Teatru „OKaua”, iar regizoarea a fost nominalizată la Festivalul D-butan-T – Sfântu Gheorghe.

 

A făcut asistență de regie la două spectacole ale Teatrului Național București, colaborând cu Alexander Morfov la spectacolul No Man’s Land și cu Petrică Ionescu la spectacolul Visul unei nopți de vară.

 

A predat cursuri de actorie și dezvoltare personală pentru copii și a fost coordonator al unei trupe de teatru pentru elevi și liceeni.

 

În cadrul proiectului Școala de Teatru Politic a obținut o rezidență artistică ce a constat în experimentarea metodelor și tehnicilor teatrului politic prin realizarea spectacolului Dulce-acrișor, reprezentat la Teatrul Macaz și într-un turneu național.

 

Este studentă la masteratul de Regie de teatru contemporan, la Universitatea de Arte din Târgu Mureș, promoția 2022, la clasa profesorului Theodor-Cristian Popescu.

 

În 2021 a fost invitată să monteze Elixirul dragostei de Gaetano Donizetti, pe scena Operei Brașov. Criticul muzical Costin Popa consideră că „A rezultat un spectacol plăcut, vivace, cu minuţiozitate de tratare a atitudinilor şi relaţionare corectă între personajele a căror mişcare scenică a fost foarte amănunţit lucrată, teatral, aş spune şi animat pusă în pagină de interpreţi. Nu au existat invenţii şocante, totul a curs fluid şi simpatic, într-o atmosferă potrivită. Claudia Machedon „şi-a făcut mâna” cu acest spectacol şi viitorul îi stă în faţă cu abordări şi de adâncimi mai sporite.”

 

Din 2017 este regizor asistent la Opera Națională București. A lucrat la premiera următoarelor spectacole:
Don Carlo de Giuseppe Verdi (regia Mario De Carlo)
Cavalleria Rusticana & Pagliacci de Pietro Mascagni – Ruggiero Leoncavallo (regia Ion Caramitru)
Otello de Giuseppe Verdi (regia Giancarlo del Monaco)
Tosca de Giacomo Puccini (regia Mario De Carlo)
Samson și Dalila de Camille Saint-Saëns (regia Giandomenico Vaccari)
Norma de Vincenzo Bellini (regia Alice Barb)

 

De asemenea, mai lucrează și alte titluri din repertoriul Operei:
La Traviata de Giuseppe Verdi (regia Paul Curran)
Oedipe de George Enescu (regia Valentina Carrasco)
Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini (regia Matteo Mazzoni)

 

A realizat concepția regizorală a spectacolelor-concert:
Românește
Concert Extraordinar cu ocazia Sărbătorilor de Paște
Tineri interpreți ai artei lirice în recital
Seara declarațiilor muzicale (Seri de Operă Estivale)
Seara Astor Piazzolla (Seri de Operă Estivale)
Mozaic muzical (Seri de Operă Estivale)
Duete celebre vocale și instrumentale (Seri de Operă Estivale)
Caleidoscop muzical (Seri de Operă Estivale)
Sincretismul artelor (Seri de Operă și Balet pe Esplanadă)
Seara rusă (Seri de Operă și Balet pe Esplanadă)
Revedere muzicală
Bărbierul din Sevilla (Operă în concert)
Spectacol dedicat Zilei Naționale a României

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara