Eusebiu Huțan

Eusebiu Huțan

Eusebiu Huțan s-a remarcat datorită muzicalității sale și a frumuseții timbrului său pe cele mai importate scene din România ca unul dintre cei mai promițători tenori ai generației sale, în cele peste 100 de spectacole în care a interpretat unele dintre rolurile reprezentative de tenor liric, dintre care cele mai importante fiind Alfredo în La Traviata de Giuseppe Verdi, Nemorino în L’Elisir d’amore de Gaetano Donizetti, Lenski în Evgheni Oneghin de P.I. Tchaikovsky si Don Ottavio în Don Giovanni de W.A.Mozart si Rinuccio în Gianni Schicchi.

 

După mai bine de 20 de ani petrecuți în Italia, patria muzicii de operă, acolo unde și-a descoperit talentul și a făcut primii pași spre scenă, s-a întors în România pentru a studia sub atenta oblăduire a tenorului Marius Vlad Budoiu.

 

Încă din timpul studiilor sale din cadrul Academiei Naționale de Muzica “Gheorghe Dima”, Eusebiu a devenit solist al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, unde poate fi aplaudat și în prezent.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara