Adriana Urmuzescu

Adriana Urmuzescu

Adriana Urmuzescu este absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“, secția scenografie.

 

Încă din anul 1986 s-a angajat la Opera Națională din Bucureșt, unde a activat timp de patru decenii. 


A realizat scenografia (decoruri și costume) la o serie de spectacole, printre care: 

 

opere

Hansel și Gretel, Răpirea din Serai, Căsătoria secretă

 

balete

Mozartiana, Pasărea de foc, Sărbătoarea primăverii, Lacul lebedelor, Frumoasa din pădurea adormită, Don Quijote, Spărgătorul de nuci, Francesca da Rimini, Paquita, Baiadera, Notre-Dame de Paris, Cenușăreasa, Seară de balet

 

A colaborat cu Opera din Iași (Lacul lebedelor, Romeo și Julieta, Don Quijote), Teatrul de Operetă din București, Teatrul Fantasio din Constanța și Teatrul din Rochester, Anglia (Carmen, Nabucco).
 

A efecutat turnee artistice în țări, precum Elveția, Germania, Austria, Spania, Grecia.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara