Dragutin Matić

Dragutin Matić

Născut într-o famile de muzicieni, încă din copilărie a manifestat un mare interes pentru cântat.

 

A început studiul cu celebrul bariton Slobodan Stankovic, după care a absolvit  Academia de Artă la clasa profesorului emerit, Radmila Bakocevic. Și-a continuat studiile la prestigioasa Academie de Artă din Würzburg, Germania, la clasa profesorului Leandra Overmann și și-a terminat studiile la clasa celebrei soprane americane Cheryl Studer.

 

În anul 2012, a debutat la Teatrul Național din Belgrad în rolul Contelui de Luna din opera Il Trovatore de Giuseppe Verdi, după care s-a impus ca unul dintre cei mai promițători baritoni verdieni și a cântat cele mai mari roluri dramatice din repertoriul compoztiroului italian, precum Renato din Un ballo in maschera, Don Carlo di Vargas din La Forza del Destino, George Germont din La Traviata, Iago din Otello și roluri titulare din Nabucco, Rigoletto și Simone Boccanegra.

 

S-a prezentat publicului și în rolul comic (Figaro) al operei Il Barbiere di Siviglia de Gioacchino Rossini, în rolul lui Enrico din opera Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti și în rolul lui Carlo Gerard din opera lui Umberto Giordano, Andrea Chenier.

 

Alături de Orchestra Simfonică și Corul RTS a interpretat Carmina Burana și Requiemul german.

 

Cariera sa internațională a inclus apariții pe următoarele scene: Teatro Massimo Bellini din Catania, Teatrul Național din Ostrava (Cehia), Opera Națională Română din Timișoara, Teatrul Național Polonez din Wroclaw,  Teatrul Naţional Albanez din Tirana, Opera Națională a Azerbaidjanului din Baku, cât și la Teatrul Național din Saraievo, Bosnia și Herțegovina.

 

În viitorul apropiat, va debuta în rolul Tonio din I Pagliacci de Ruggerro Leoncavallo, Alfio din Cavalleria rusticana de Pietro Mascagni și Rodrigo din Don Carlos de Giuseppe Verdi.

 

 

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara