Florin Guzgă

Florin Guzgă

Născut la Negrești, noul coordonator artistic al Operei ieșene va împlini 37 de ani pe 14 iunie. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universității Naționale de Arte ”George Enescu” din Iași.

 

A început colaborarea cu Opera ieșeană în 2006, ca membru al Corului, iar în 2013 a debutat ca solist.

 

Unul dintre cei mai apreciați tenori ai României, Florin Guzgă a primit numeroase premii naționale și internaționale și a colaborat cu teatre lirice din București, Cluj, Timișoara, Brașov, Constanța, Galați, Chișinău, Toulouse, Zagreb.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara