Bing Bing Wang

Bing Bing Wang

Soprana chineză Bing Bing Wang este absolventă a Conservatorului de Muzică Giuseppe Verdi din Milano, fiind invitată permanent pe scenele teatrelor de operă din întreaga lume, cum ar fi Opera din Roma, Opera din Sydney, Festivalul Puccini, Opera din Nisa, Opera din Hong Kong, Opera din Riga  etc. A fost premiată cu „Top Ten Sopranos” din China de CCTV, cea mai importantă televiziune națională.

 

Repertoriul ei cuprinde roluri precum Liu din „Turandot“, Cio Cio San din „Madame Butterfly“, Mimi din „La Boheme“ de Giacomo Puccini, Nedda din „I Pagliacci“ (Paiațe) de Ruggero Leoncavallo, Micaela din „Carmenׅ“ de Georges Bizet, Violetta din „La traviata“ de Giuseppe Verdi, Adina din „L’Elisir d’amore“ de Gaetano Donizetti, în teatre de operă din Italia, Franța, Australia, Statele Unite ale Americii, Israel, Letonia, Slovenia, Serbia, Macedonia etc.

 

În anul 2023, Sony Music va distribui în întreaga lume cel de-al doilea ei album „Les chemins de l'amour”. În perioada următoare, va concerta la „Sala Gaveau” din Paris, în Como (Italia) va fi invitată să cânte în „Requiem”-ul de Giuseppe Verdi, iar în luna aprilie 2023 va concerta alături de Orchestra Filarmonicii din Cehia.

 

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara