Ana Cvetković

Ana Cvetković

Ana Cvetković Stojnić și-a început educația muzicală la Școala de Muzică Sf. Binički, la catedra de vioară, la clasa prof. Vesna Aleksic. A absolvit Facultatea de Arte Muzicale din Belgrad la clasa profesorului Gordana Jevtović Minov. În timpul studiilor la Belgrad, a primit premiul Anita Mezetova la catedra pentru canto solo, ca studentă cu cea mai reușită activitate concertistică. Își perfecționează repertoriul de operă în cadrul programului anual de specializare la clasa profesorului Nikola Mijailović. A obținut diploma de master la Universitatea de Muzică și Artă din Viena (MUK). În Austria, a devenit bursier al Teatrului Muzical CEE, care promovează educația tinerelor talente de operă remarcabile din Europa de Sud-Est.

 

A debutat în anul 2011 cu rolul Micaela din opera „Carmen” de Georges Bizet, în cadrul turneului susținut de compania vieneză „Opera & Operetta” în Japonia. Primul ei angajament a fost la Teatrul Național de Stat German Cobur în perioada 2014-2017. Aici a construit un repertoriu de șaisprezece roluri și au venit recenzii excelente din partea presei germane și a publicului pentru cele mai de succes spectacole în roluri precum Lakme, Violetta, Musetta, Konstanze și Sophie.

 

Soprana a fost invitată la Opereta de Stat din Dresda (Eurydice), Opera din Chemnitz (Parsifal, Prima Florăreasă), Teatrul din Furth (Nunta lui Figaro, Contesa), Teatrul din Erlangen și Opera de cameră din Köln (La Traviata, Violetta), Teatrul Goethe din Lauch (Răpirea din Serai, Konstanze)

 

În stagiunea 2019-2020 a debutat la Teatrul Național Croat din Osijek, în rolul Silvia din opereta lui Kalman, Die Csárdásfürstin. În același an și-a început studiile de doctorat la Facultatea de Muzică din Belgrad, secția de muzică de cameră la clasa prof. Ljudmila Gross. În stagiunea 2022-2023, a debutat la Opera și Teatrul Madlenianum în opereta La Vie Parissiene în rolul La Baronne de Gondremarck.

 

Ana Cvetković Stojnić a cântat alături de toți dirijorii autohtoni renumiți. A concertat cu Ansamblul artistic Stanislav Binički, Orchestra Simfonică RTS, Orchestra de Cameră Wernigerode din Germania, Orchestra Simfonică a Romilor, Orchestra Operei din Graz, cu dirijori străini precum E. Morricone, R. Klutih, R. Fister, A. Mercin , L. Da Rio, F. Muratovski.

 

Biografie detaliată, repertoriu complet de concert și operă, precum și știri pot fi vizualizate pe site: www.cvetkovicana.com

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara