Antonela Barnat

Antonela Barnat

Mezzosoprana Antonela Barnat colaborează frecvent cu operele și orchestrele filarmonice din țară, fiind interesată atât de repertoriul de operă, de cel vocal-simfonic cât și de proiectele de muzică contemporană. Pe scena Operei Naționale București a fost apreciată într-o paletă variata de roluri.

 

Pe plan internațional a concertat în Europa, America de Nord și Orientul Mijlociu. În octombrie 2010  a participat la un turneu în Elvetia, Germania și Franta, în care a promovat opera Orestia II – Choeforele, semnată de Aurel Stroe. Solista a fost invitată în mai multe rânduri la Festivalul de Operă „Gut Immling” (Germania). A colaborat cu dirijorii Horia Andreescu, Ludovic Bacs, Marek Janowski, Cristian Mandeal, Mark Mast, Adrian Morar, Clark Rundell, Julien Salemkour, Alexandru Samoilă, Tiberiu Soare, Jin Wang.

 

De asemenea, artista a fost distinsă cu premiul II la Concursul Internațional de Canto „Maeștrii artei lirice – Magda Ianculescu” (2009), București; premiul III la „Malmo Singing Competition”(2007), Suedia; premiul I la Rodos, Grecia – „International Contest for lyrical soloists” (2003).

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara