Răzvan Mazilu

Răzvan Mazilu

Răzvan Mazilu este artistul complet - regizor, coregraf, creator de costume. Cu o carieră prestigioasă ca dansator între anii 1992-2019, căutările artistice ale lui Răzvan Mazilu, de mai bine de zece ani, sunt dedicate genului musical, al cărui promotor este pe scenele din România.

 

Spectacolele sale de musical, montate în București și în țară, se joacă cu casa închisă și primesc premii și nominalizări importante: Familia Addams și Opera de trei parale (Teatrul Excelsior), Cabaret (Teatrul Odeon), Maria de Buenos Aires și Mon Cabaret Noir (Teatrelli), We Will Rock You (Wondertheatre la Sala Palatului din București, prezentat în fața a peste 10.000 de spectatori), Sunetul Muzicii (Opera Comică pentru Copii), Femei în pragul unei crize de nervi (Teatrul Național Târgu-Mureș), Cabaret (Teatrul Odeon), Zaraza (Teatrul Toma Caragiu Ploiești), Cartea Junglei și Cabaret (Teatrul German de Stat Timișoara), The Full Monty (Teatrul Național Timișoara), West Side Story (producție a Festivalului Național de Teatru, prezentat pe scena Teatrului Odeon). În 2005 montează musicalul Marlene la Teatrul Tehnis din Atena, Grecia.

 

Dintre premiile și distincțiile primite, ca dansator sau regizor-coregraf, amintim:

Premiul UNITER pentru dezvoltarea spectacolului de musical în România (2022),

Premiul pentru contribuția adusă construcției dansului contemporan acordat de Centrul Național al Dansului București (2019),

Premiul Special pentru Coregrafie, Gala UNITER (2007),

Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler acordat de Președintia României (2004),

Diploma de onoare la Festivalul Internațional One Man Show, Moscova (1999),

Premiul de Interpretare al Operei Nationale din Paris la Concursul Internațional de Balet, Paris (1996) si multe altele.

A realizat turnee în: Franța, Italia, Israel, Elveția, Japonia, Rusia, Grecia, Egipt, Slovacia, Ungaria, Danemarca, Germania, Belgia, Cehia, Spania, China, Polonia, Bulgaria

 

În calitate de coregraf și consultant artistic la Teatrul Odeon din București coordonează programul Dans la Odeon începând din anul 2001.

În anul 2007, lansează proiectul de responsabilitate socială Dance energy, în beneficiul liceelor de coregrafie din România.

În 2010, la Editura Vellant, apare albumul de artă fotografică "Răzvan Mazilu. Oglinzi/ Mirrors"

În 2017, la Editura Nemira, apare volumul "Răzvan Mazilu. De la dans la musical" de Sanda Vișan

 

(foto: Mihai Benea)

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara