Ana Camelia Ștefănescu

Ana Camelia Ștefănescu

Ana Camelia Ștefănescu s-a născut la Bucureşti şi a absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti la clasa de canto a prof. Ionel Voineag. Este laureată a unor importante concursuri internaţionale de canto (Hariclea Darclée 1995, Verviers 1995 şi Reine Elisabeth 1996). Până la stabilirea în Belgia, a fost solistă a Operei din Bucureşti, pe scena căreia a interpretat roluri de soprană de coloratură precum: rolul titular din „Lucia di Lammermoor” de Donizetti, Rosina din „Il Barbiere din Siviglia” de Rossini, Zerbinetta din „Ariadne auf Naxos” de Strauss şi Regina Nopţii din „Die Zauberflötte” de Mozart.

 

Debutul său internaţional a avut loc la Teatro Comunale din Florenţa, cu rolul Regina Nopţii din opera „Die Zauberflötte” de Mozart pe care l-a cântat apoi pe importante scene lirice europene: Operele de Stat din Viena, Hamburg şi Berlin, teatrele din Graz şi Nissa. Iar când producţia din Berlin a fost pusă în scenă în Japonia, Ana-Camelia Ştefănescu a fost invitată de dirijorul Daniel Barenboim pentru a interpreta rolul în acel turneu.

 

A interpretat rolul Olympia din „Les Contes d’Hoffmann” de Offenbach în producţia regizorului Dieter Kaeg pentru Opera din Irlanda, rolul Regina din „The Verurteilung des Lukullus” de Paul Dessau şi rolul Narsea din „Solimano” de Johann Adolph Hasse la Opera de Stat din Berlin, dar şi rolurile L’Enfant, Le Rossignol şi La Princesse din opera într-un act „L’enfant et le sortilèges” de Ravel la Teatro Real din Madrid.

 

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara