Ioana Mitu

Ioana Mitu

Soprana Ioana Mitu, actualmente colaboratoare a Operei Nationale Bucuresti este una dintre cele mai apreciate voci ale tinerei generatii. Ea si-a desavarsit pregatirea in cadrul UNMB cu Georgeta Stoleriu si la Frankfurt cu Thomas Heyer.

 

Puternic influentata in dezvoltarea sa profesionala si de indrumarile lui Corneliu Murgu, Ioan Mitu a debutat in 2009 pe scena Operei din Timisoara. Aici a impresionat in roluri precum Musetta din Boema de G. Puccini sau Suzanna din Nunta lui Figaro de W. A. Mozart.

 

Dupa ce intre 2010-2011 a activat in Olanda, numarandu-se, spre exemplu, printre cei 12 participanti la un masterclass intesiv sustinut de Dame Kiri Te Kanawa si Sir Thomas Allen, Ioana Mitu a revenit in tara devenind colaboratoare a Operei Nationale Bucuresti. Pe prima scena lirica a tarii, soprana a interpretat roluri apreciate in titluri de referinta ca Cenusareasa de G. Rossini, Elixirul dragostei de G. Donizetti, Un bal mascat de G. Verdi, s. a.

 

Castigatoare, printre altele, a Premiului Fundatiei Georg Solti pentru tineri cantareti de opera, tanara soprana romana are si o intensa activitate internationala in care a avut deja mai multe succese notabile, obtinute atat pe scena de opera cat si pe podiumul de concert. Acestea aparut si in urma calobararii cu dirijori precum David Parry, David Crescenzi, Tiberiu Soare, Victor Dumanescu sau Vlad Conta.

 

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara