Născut la Arad, Cristian Rudic a absolvit în anul 1995 Facultatea de Muzică din cadrul Universității de Vest din Timişoara, la clasa profesorului Emil Rotundu, urmând să se perfecționeze ulterior cu K.S. Alfredo Kraus și K.S. Gottfried Hornik. În același an obține Premiul al III-lea la Concursul internaţional de canto „Hariclea Darclée” de la Brăila.
Încă din anul III de facultate a devenit membru al Operei Române din Timişoara, debutând pe această scenă în roluri importante de bariton liric și şi-a îmbogăţit repertoriul cu participări numeroase în concerte simfonice sau de muzica sacră.
Printre cele mai importante colaborări internaţionale se numără cele cu Orchestra Europa Symphony - Austria, Teatrul de operă din Baden - Austria, Mozartorchester la Musikverein Wien - Austria, Teatrul Perez Galdos din Las Palmas - Spania, Societatea Filarmonică din Bilbao - Spania, Teatro de la Zarzuela din Madrid - Spania, Niederösterreichische Tonkünstler - Austria, Konzerthaus Wien - Austria, Opera din Graz - Austria, Opera din St. Gallen - Elveția, Opera Nomori, Tokio, Neue Oper Wien.
În țară a colaborat cu Filarmonica „Transilvania” din Cluj-Napoca, Filarmonica „Banatul” din Timişoara, Filarmonica de Stat din Arad, Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti, Filarmonica „Moldova” Iaşi, Filarmonica Braşov, Opera Naţională Bucureşti, Teatrul Liric Constanţa.
Repertoriul său bogat cuprinde roluri din opere și operete, precum: Valentin din „Faust” de Charles Gounod, Enrico din „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, Giorgio Germont din „La Traviata” de Giuseppe Verdi, Sharpless din „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini, Alfio din „Cavalleria rusticana” de Pietro Mascagni, Papageno din „Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart, Don Giovanni din „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart, King Arthur din „King Arthur” de Henry Purcell, Roucher din „Andrea Chénier” de Umberto Giordano, Jago din „Otello” de Giuseppe Verdi, Escamillo din opera „Carmen” de Georges Bizet, Klingsor din „Parsifal” de Richard Wagner, Schaunard din „Boema” de Giacomo Puccini, Regele din „Regele Berenger” de Heinrich Sutermeister, Leontes din „Poveste de iarnă” de Philippe Boesmans, Faust din „Historia...” de Alfred Schnittke, Eisenstein, Falke și Frosch din „Liliacul” de Johann Strauss, Homonay și Kálmán Zsupan din „Voievodul țiganilor” de Johann Strauss, Danilo din „Văduva veselă” de Franz Lehár, Edwin și Boni din „Silvia” de Emmerich Kálmán, Kálmán Zsupan din „Contesa Maritza” de Emmerich Kálmán, Tevye din „Scripcarul pe acoperiș” de Jerry Bock, prof. Higgins și Alfred Doolittle din „My Fair Lady” de Frederick Loewe.
Din repertoriul său vocal-simfonic amintim Requiem de Gabriel Fauré, Ein deutsches Requiem de Johannes Brahms, War Requiem de Benjamin Britten, Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven, Carmina Burana de Carl Orff, mise de Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven.
Pentru întreaga activitate și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului, a fost distins de către Președintele României în anul 2003 cu ordinul Meritul Cultural în gradul de Cavaler, iar la data de 15 ianuarie 2024, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în plasarea Operei Naționale Române în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta lirică a spiritului civic și democratic în Timișoara, i-a fost conferit de către Președintele României Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler.