Adorján Pataki

Adorján Pataki

 

Tenorul Adorján Pataki este solist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca din octombrie 2005.

Din 2011 este artistul invitat al Operei din Budapesta.

În anul 2006 a fost distins cu un Premiu special de la Asociația Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR) la Concursul Internațional de Canto „Traian Grozavescu” din Lugoj.

În anul 2009 a primit Premiul special pentru interpretare muzicală la Concursul Internațional de Interpretare a Liedului „Ionel Perlea” din Slobozia

În anul 2010 a primit Premiul special al Concursului Internațional de Canto din Operetele lui Franz Lehár – ediția a IX-a și Premiul special al Televiziunii Duna.

 

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara