Alecsandra Kirsanova

Alecsandra Kirsanova

Soprana Aleksandra Kirsanova s-a născut la Ekaterinburg (Rusia), absolvind conservatorul din orașul natal în anul 2016, an în care devine solistă a Filarmonicii Academice de Stat din Ekaterinburg, fiind implicată în concerte de operă și concerte de muzică de cameră în întreaga Rusie.

 

Până în 2016 a continuat să se perfecționeze în Italia sub îndrumarea Gabriellei Ravazzi. A participat la competiții internaționale, unde a câștigat nenumerate premii: finalistă la Concursul Antonin Dvorak(2013) din Cehia, premiul al II-lea la Concursul Internațional „Spazio Musica” din Orvieto (Italia 2017), premiul „Margot Kaftal” la Ovada (2018) cu rol atribuit într-o producție a Studioului de Operă „Mascagni” la Teatrul Goldoni din Livorno în 2019. A participat activ la cursuri de masterat susținute de Cheryl Studer, Gert Uecker, Tamara Sinyavskaya, Maria Letizia Grosselli, Richard Barret. În anul 2017 a obținut bursa „Walter Kaminsky”.

 

În anii studenției a interpretat rolurile Tatiana din opera „Eugene Onegin” de P. I. Ceaikovski, Mimi din „La Bohéme” de G. Puccini și rolul Margareta din opera „Faust” de Ch. Gounod. A debutat în Italia pe scena Teatrului „Mancinelli” din Orvieto în rolul Fiordiligi din opera „Così fan tutte" de W. A. Mozart. Anul 2019 o readuce pe această scenă cu rolul Alice Ford din opera „Falstaff” de G. Verdi, în același an interpretând rolul Contesei din opera „Le Nozze di Figaro” de W. A. Mozart la Bacău.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara