Liviu Holender

Liviu Holender

Liviu Holender a studiat pianul la Conservatorul din Viena și clarinetul la Universitatea de Muzică și Arte din Viena. La concursul național „Prima la musica” a câștigat primul loc la categoria muzică de cameră. A fost membru al Școlii de operă pentru copii de la Opera de Stat din Viena, unde a interpretat, printre altele, rolul Păstorului din opera „Tosca”.

 

Din anul 2013 a început să studieze cu Karlheinz Hanser la Universitatea de Muzică și Arte din Viena iar în particular cu Wicus Slabbert. De asemenea, a studiat dreptul la Universitatea din Viena.

 

Liviu Holender este membru al Operei din Frankfurt încă din stagiunea 2019 - 2020 unde a interpretat rolurile: Contele Almaviva din „Le nozze di Figaro”, Marullo din „Rigoletto”, Leone din „Tarmerlano”, Steuermann din „Tristan și Isolda”, Moralès / Dancaïro din „Carmen” și Masetto din „Don Giovanni”.

 

La „Tiroler Festspiele Erl” a interpretat rolul Doctorului Malatesta din opera „Don Pasquale”. Angajamentele sale includ un recital la Schubertiade Hohenems, „Lieder Des Knaben Wunderhorn” de G. Mahler cu Filarmonica din Baden-Baden și rolul Schaunard din „Boema” la Festivalul de primăvară de la Tokyo. De asemenea, în acest an participă la proiectele Academiei „Orsay-Royaumont” din Paris și este bursier al Academiei de Lied de la Heidelberg, sub îndrumarea lui Thomas Hampson.

 

De asemenea, a interpretat rolul Contelui Almaviva din „Le nozze di Figaro” la Opera Națională din Riga iar în anul 2022 v-a urma debutul său în rolul Silvano din „Bal mascat” sub bagheta lui Zubin Mehta la Opera Scala din Milano.

 

Din 2017 până în 2019, Liviu Holender a fost membru al „Staatstheater am Gärtnerplatz” din München, fiind distribuit în rolurile: Contele Eberbach din „Der Wildschütz”, Papageno din „Flautul fermecat”, Guglielmo din „Così fan tutte”, Schaunard din „Boema” și Hans Scholl din „Die weiße Rose”.

 

În anul 2019, la Festivalul de Operă de la Bregenz a interpretat rolul Marullo, la Opera Națională din București rolurile: Silvio din „I Pagliacci” și Contele Almaviva din „Le nozze di Figaro” iar la Teatrul Chemnitz rolurile: Dr. Falke din „Liliacul” și Papageno din „Flautul fermecat”.

 

În calitate de participant la „Young Singers Project”, Liviu Holender a cântat rolul Papageno din “Flautul fermecat” -varianta pentru copii- la Festivalul de la Salzburg în anul 2018.

 

În stagiunea 2018/2019 a interpretat „Lieder Des Knaben Wunderhorn” de Gustav Mahler alături de Orchestra Simfonică din Ierusalim sub conducerea muzicală a lui Frederic Chaslin. În anul 2018 au urmat o serie de recitaluri alături de pianistul Matthias Fletzberger la „Concertele Serenadei” din Austria, la Festivalul Internațional de Teatru din Sibiu iar în anul 2019 la Sala Filarmonicii din Sofia. La Volksoper din Viena a debutat în stagiunea 2016/2017 ca rolul Freddy Eynsford-Hill din „My Fair Lady”.

 

În anii precedenți a debutat cu rolul Dr. Falke din opereta „Liliacul” într-o producție a Universității de Muzică din Viena la Teatrul Palatului Schoenbrunn și a interpretat rolul Contelui Almaviva la Opera Națională Română din Timișoara și la Opera Națională din București.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara