Adriana Gonzalez

Adriana Gonzalez

Câștigătoare a Premiului I și a Premiului de Zarzuela din cadrul Concursului Internațional de canto „Operalia” (2019), aclamată pentru vocea sa lirică fină și muzicalitatea remarcabilă, tânăra soprană Adriana González este una dintre cele mai promițătoare cântărețe ale generația sale.

 

Născută în Guatemala în anul 1991, González și-a început studiile muzicale cu Barbara Bickford la scurt timp după terminarea liceului, în anul 2008,  ca mai apoi, un an mai târziu să câștige Premiul „New Upcoming Artist Award” acordat de „Hemeroteca Nacional de Guatemala”. Și-a definitivat studiile universitare la „Universidad del Valle de Guatemala”, absolvind în anul 2012 cu o diplomă de predare a muzicii și cu o licență în arte.

 

În anul 2013 este invitată de către dirijorul Iñaki Encina Oyón să cânte la Paris, devenind la scurt timp, membru al „Atelier Lyrique de l'Opéra National de Paris”, fiind distribuită în rolurile: Zerlina din „Don Giovanni” la Paris-Bobigny și Despina din „Così fan tutte” la Paris-Créteil. La finalizarea programului „Atelier Lyrique”, câștigă Premiul „Lyrique du Cercle Carpeaux” în anul 2017 pentru dezvoltarea sa remarcabilă.

 

A câștigat nenumărate premii la concursuri internaționale, cum ar fi: Premiul al III-lea la „Veronica Dunne International Singing Competition” din Irlanda, Premiul I la „Otto Edelmann Singing Competition” din Viena, Premiul „Oper Burg Gars”, Premiul al II-lea și Premiul publicului la Concursul internațional de canto „Francisco Viñas” de la „Gran Teatro Liceu” din Barcelona, ​​precum și Premiul Teatrului Real din Madrid, Premiul „Associació d'Amics de l'Ópera” din Sabadell, Premiul Internațional „OpernWerkstatt”.

 

Începând cu anul 2017 se alătură Studioului internațional de operă din cadrul Operei din Zurich, la invitația regizorului Brenda Hurley, interpretând rolurile  Erste Blumenmädchen din „Parsifal” și Serpetta  din „La Finta Giardiniera”.

 

După finalizarea cu succes a programelor de studio de operă de la Paris și Zürich, este invitată să intepreteze rolurile: Pamina din „Flautul fermecat” la Festivalul de Gars, Corinna din „Il viaggio a Reims” la „Gran Teatro Liceu” din Barcelona, ​​Sapho și Iphise din „Les fêtes d'Hébé” la Opera „Bastille” din Paris și la „Royal Academy of Music” din Londra, Lia din „L'Enfant Prodigue”, în concert la Opera din Nancy, Micaela din „Carmen” la Geneva, Giannetta din „L'Elisir d'Amore” la Opera Natională din Paris și la Madrid, Liù din „Turandot” la Toulon și Contesa „Le Nozze di Figaro” la Nancy și la Frankfurt.

 

A înregistrat pentru „Audaz Records” melodiile lui Robert Dussaut și Hélène Covatti, cu Iñaki Encina Oyón la pian, lansate în anul 2020, fiind foarte bine primită de critica de specialitate, obținând pentru acest disc Premiul „Preis der deutschen Schallplattenkritik”.

 

Adriana González alături de pianistul și dirijorul Iñaki Encina Oyón continuă să colaboreze concentrându-se pe redescoperirea compozitorilor necunoscuți, lucrările lor putând fi auzite la Festivalul „LIFE Victoria” din Barcelona, ​​Opera de Lille, Opera de Dijon și „Teatro de la Zarzuela” din Madrid.

 

Continuând să adauge roluri noi în repertoriul ei, Adriana González lucrează în mod constant cu profesori de tehnică vocală, cum ar fi: Michelle Wegwart și Hedwig Fassbender, împreună cu dirijorul Iñaki Encina Oyón și profesorii Alfredo Abbati și Margaret Singer.

 

Viitoarele sale apariții scenice includ rolurile: Mimi din „La Bohème” la Barcelona și Toulon, Micaela din „Carmen” în Sanxay, Contesa Almaviva „Le nozze di Figaro” la Luxemburg și Julieta din „Roméo și Juliette” la Houston.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara