Florin Estefan

Florin Estefan

Și-a început studiul canto-ului și al artei scenice la Facultatea de Muzică din Oradea la clasa prof. Alexandru Farcaș și Gheorghe Mogoșan. A urmat cursurile de perfecționare vocală cu prof. Dennis O’Neill la Academia Internațională de canto de la Cardiff, cu prof. Mariana Nicolesco, prof. Rolando Panerai la Florența, cu prof. Sherill Miles, Ileana Cotrubaș, Dame Ann Murray, Jane Eaglen, Bernd Weikl, Elisabeth Connell, Carol Vaness, Corneliu Murgu și în prezent cu prof. Viorica Cortez.

A participat la numeroase concursuri de interpretare vocală încă din anii studenției, dar și în perioada imediat următoare, fiind laureat al: Concursului Național „Sabin Drăgoi” Timișoara – premiul I, premiul special al juriului la Concursul Internațional de Lied „Nicolae Bretan” Cluj-Napoca, premiul special pentru cel mai tânăr participant (2001) și premiul I (2003) la Concursul Internațional „Hariclea Darclee” Brăila, premiul al III-lea (2003) și  premiul de excelență (2004) la Festivalul Național al Lied-ului Brașov, marele premiu la Festivalul Internațional de Lied „Ionel Perlea” Slobozia, premiul al II-lea la Concursul Internațional de Canto „Arta Florescu” București.

Repertoriul său cuprinde rolurile: Contele Robinson din „Căsătoria secretă” de D. Cimarosa, Malatesta din „Don Pasquale”, Belcore din „Elixirul dragostei”, Enrico din „Lucia di Lammermoor” de G. Donizetti, Don Giovanni, Antonio din „Nunta lui Figaro de W.A. Mozart, Marcello din „Boema”, Sharpless din „Madama Butterfly” de G. Puccini, Germont din „Traviata” de G. Verdi.

A participat în calitate de solist la premiera mondială a Integralei Liedurilor de G. Enescu din Japonia (2005), în opera modernă „The Boss” de A. Sienberger, dar și rolul principal în filmul „Transylvania” regizat de Tony Gatlif și prezentat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes (2006).

Florin Estefan a abordat și repertoriul vocal-simfonic, fiind invitat să interpreteze părțile solistice din Simfonia a IX-a de L.v.Beethoven, Misa Ceciliană de J. Hayden, Misa solemnis de G. Rossini, Carmina burana de C. Orff.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara