Cătălin Țoropoc

Cătălin Țoropoc

Baritonul Cătălin Toropoc și-a început activitatea la Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța, unde a debutat în numeroase roluri: Figaro din Le Nozze di Figaro, Leporello din Don Giovanni, Dulcamara din L'Elisir d'Amore, Malatesta din Don Pasquale, Don Carlo di  Vargas din  La Forza del Destino de G. Verdi.

Din anul 2013 este  solist permanent al Operei Naționale București, scena pe care își  îmbogățește repertoriul cu roluri importante:

- Evgheny Oneghin de P.I. Ceaikovski

- Giorgio Germont din La Traviata de G.Verdi

- Renato din Bal Mascat de  G. Verdi

- Rodrigo  din Don Carlos de G. Verdi

- Amonasro din Aida de G.Verdi

- Alfio din Cavalleria Rusticana de P. Mascagni 

- Scarpia din Tosca de G.Puccini

roluri care fac parte din repertoriul său curent.

In stagiunea 2019/20 urmează debutul în doua roluri verdiene: Nabucco, rolul titular și Jago din Otello.

În străinătate colaborează cu teatre importante, deschizând stagiunea Dubai Opera cu spectacolul "Le Nozze di Figaro", alături de Teatro San Carlo di Napoli, in rolul Contelui de Almaviva. De asemenea, deschide și stagiunea Teatro Verdi di Trieste, cu rolul titular din opera "Evgheny Oneghin", alături de nume importante ale scenei lirice actuale.

Primul profesor si mentor i-a fost tenorul Corneliu Fânățeanu, care l-a îndrumat si l-a convins să urmeze cariera de cântăreț de operă, aprofundând studiile cu nume importante ale scenei lirice mondiale: Maria Slatinaru‐Nistor,  mezzosoprana Bruna Baglioni.

 

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara