Șerban Vasile

Șerban Vasile

Născut în capitala României, termină studiile de master ale Universității de Muzică din București sub îndrumarea profesorului Eleonora Enăchescu (1952-2015).

După participarea și câștigarea concursului As.Li.Co Italia 2010, Șerban începe o frumoas carier în lumea teatrelor de operă ajungând să debuteze alături de James Levine la Metropolitan Opera NY în 2014.

Repertoriul său cuprinde opere din repertoriul buff, dar și opera seria și lucrările sacre.

A colaborat cu dirijori importați precum Riccardo Muti în cardul academiei Riccardo Muti Ravenna 2018, Norcia Muti Festival, Yannick Nezet Seguin la MET Opera NY, Daniele Gatti la Opera din Amsterdam in rolul lui Ford din opera Falstaff de G. Verdi, Traviata la Teatrul de Opera din Roma sub bagheta lui Pietro Rizzo, Fabio Luisi la Opera din Firenze în capodopera lui Bellini La Stranieda.

Serban Vasile are in repertoriu și alte titluri precum Figaro, Barbierul din Sevilla, Ezio din Attila, Conte de Luna din Trubadurul, Enrico Ashton din Lucia di Lammermoor, Silvio din Paiate, Guglielmo din Così fan tutte, Belcore din Elixirul dragostei, Macheth, Nabucco, s.a.m.d.

Șerban a debutat în anul 2019 în rolul lui Amonastro din opera Aida de G. Verdi în cadrul producțiilor teatrului Alighieri Ravenna 2019-2020.

Următoarele colaborări sunt la Teatrul de Opera din Nice - Franța, Teatrul din Stuttgart - Germania și Teatrul din Toulon, Franța.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara