Yao Bohui

Yao Bohui

Născută întro familie de muzicieni, Yao Bohui, este absolventa Conservatorului  Xinghai din Guangzhou. În anul 2009 a fost admisă la Conservatorul G. Frescobaldi Ferrara din Italia unde a studiat cu Garbis Boyagian.

În această perioadă a participat la multe cursuri de măiestrie susținute de nume celebre, precum Garbis Boyagian, Ernesto Panariello, Mirella Freni, Giovanna Casolla, Paolo Coni, Daniela Dessì, William Matteuzzi, etc

Dintre distincțiile primate dealungul timpului, amintim :

Premiul I la “Quinto Concorso Giovani Cantanti Lirici” din Bologna

Premiul al II –lea la “40th Concorso Internazionale Vincenzo Bellini"

Premiul al III-lea la “II Cantire Lirico Mascagni ed I Musicisti del suo tempo”

Premiul al II –lea la “9th Concorso Lirico Internazionale G.Martinelli-A.Pertile” din  Montagnana

Premiul Rotary la “34th Concorso Internazionale di Canto Maria Cagnilia”

 

În anul 2012, a fost invitată la ediția a XIV-a a Festivalului Internațional de Muzică din Shanghai unde a susținut cu success celebrul “Concert al tinerilor soliști din Italia”.

În același an la casa de discuri VELU LUNA a lansat un album intitulat “Opera”, iar peste un an, 2013, a debutat în rolul Nanetta din Falstaff de Giuseppe Verdi, începându-și cariera artistică.

De-a lungul anilor a cântat la Teatrul Comunal din Ferrara, Teatrul Regio din Parma, Teatrul Comunal din Bologna, Teatrul Comunal Luciano Pavarotti, Verona Symphony Opera, Beijing Concert Hall.

În anul 2019 urmează sa debuteze la celebrul Festival de Operă de la Arena din Verona, în operele "Carmen" de Georges Bizet, “La Traviata” și "Aida" de Giuseppe Verdi.

 

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara