Friedrich Pfeiffer
Friedrich Pfeiffer

Născut în localitatea Hainburg, Austria, Friedrich Pfeiffer și-a început cariera muzicală în cadrul unei instituții strâns legate de tradiția vieneză, Wiener Sängerknaben – fiind membru al acestuia în perioada 1968 -  1972.

În această perioadă a fost distribuit ca solist întro înregistrare dirijată de Nikolaus Harnoncourt ale cantatelor lui J.S. Bach și a interpretat rolul "Erster Knabe" din opera Flautul fermecat de W. A. Mozart atât la Opera Bavareză din Munchen precum și la Opera de Stat din Viena.

În anul 1972 a început să studieze cornul cu Josef Veleba, membru al celebrei Wiener Philharmoniker între anii 1940 - 1977.

La vârsta de 18 ani, Friedrich Pfeiffer a devenit Cornist Principal al Orchestrei “Lower Austrian Tonkünstler” iar peste doi ani al Orchestrei “Wiener Symphoniker.

În anul 1981 s-a alăturat Orchestrei Operei de Stat din Viena iar din anul 1985 a deveniut membru al celebrei Wiener Philarmoniker.

După un studiu îndelungat cu Karl Österreicher, Friedrich Pfeiffer și-a îndreptat atenția către dirijat, colaborând cu o serie de orchestre din țări, precum Austria, Cehia, Slovacia, Moldova, România și Japonia.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.

Noutati si evenimente
13 AUG
Anunț important!
Parteneri
Adresa Strada / street Marasesti 2, 300086, Timisoara
Telefon casierie 0256 20 12 86
Email bileteoperatimisoara@yahoo.com ort@artelecom.net
Newsletter
Adauga adresa de email!
Copyright © 2020 Opera Nationala Romana Timisoara
Web design by Royalty