Nicola Giuliani

Nicola Giuliani

Dirijorul Nicola Giuliani a studiat la Conservatorul  „Nicollo Piccinni” din Bari, Italia, participând deasemenea la numeroase cursuri şi masterclasuri, susţinute de dirijori celebrii precum K. Kondrashin, M. Atzmon, E. Erdely, G. Kuhn, N. Samale.

Nicola Giuliani colaborează cu o serie de orchestre din Italia, Germania, Belgia, Spania, Olanda, Danemarca, Bulgaria, Romania, Polonia, Rusia, America, China, Mexic şi Venezuela.

A susţinut turnee artistice alături de Orchestra Filarmonică „George Enescu” din Bucureşti, Orchestra Radio din Moscova, Orchestra Simfonică din St. Petersburg, Orchestra din Sofia, Orchestra din Kiev apărând în săli de concerte cum ar fi „Gewandhaus” din Leipzig, „Herkules-Saal” din Munchen, „Jahrhunderthalle” din Frankfurt, „Musikhalle” din Hamburg, „Dom Music” din Moscova şi „Sala Verdi” din Milano.

Colaborează cu solişti celebrii precum Leo Nucci, Fiorenza Cossotto, Chris Merrit, Elena Obraztova, Katia Ricciarelli, Paola Romanò, Boris Petrussansky, Natalia Lomeiko, Benedetto Lupo, Oystein Baadsvik, Julian Rachlin, Martina Filijak, Giuseppe Albanese şi Feng Ning.

A fost ani la rând dirijor principal invitat la Opera din Odessa şi Opera Naţională Română din Timişoara, unde a dirijat spectacole precum „Norma”, „Carmen”, „Traviata”, „Rigoletto”, „Aida”, „Trubadurul”, „Bal mascat”, „Nabucco”, „Madama Butterfly”, „Turandot”, „Tosca”, „Boema”, „Paiaţe”,  „Cavalleria Rusticana”, „Bărbierul din Sevilla”, „Don Giovanni” şi „Don Pasquale”.  A realizat numeroase înregistrări, din care amintim „Simfonia Dante” de Liszt, premiera ucraniană a „Messei di Gloria” de Bellini alături de Orchestra şi Corul Filarmonicii din Kiev, „Recviem-ul” de Verdi, „Simfonia a 9-a” de Beethoven, „Carmina Burana” de Orff şi „Simfonia a 2-a” de Mahler.

A realizat şi înregistrări pentru televiziune - pentru celebrul post Italian RAI3: alături de Orchestra Radio din Moscova şi Orchestra Radio din St. Petersburg,  - pentru Televiziunea română, „Rigoletto” alături de celebrul bariton Leo Nucci şi Opera din Timişoara iar pentru Televiziunea ucraineană, Uverturi de Wagner.

Actualmente este profesor la Conservatorul de Muzică din Cosenza, Italia iar din 2008 susţine masterclasuri pentru tineri dirijori la Universitatea din Columbia, SUA.

Recent a dirijat Orchestra Simfonică „de Estado” din Mexico, Orchestra Simfonică Radio din China, Orchestra „Arena din Verona”, Orchestra  „Ruskaya Filarmonia” din Moscova, Orchestra Filarmonică din Sofia, Orchestra “Janacek” din Cehia şi Orchestra Filarmonică din Belgrad.

Este “Dirijor Laureat” al Orchestrei Simfonice din Changsha și Dirijor Invitat Permanent al Orchestrei Național Simfonice din Kiev.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara