Paula Iancic

Paula Iancic

 

Paula Iancic a început studiul muzicii la pian, la Liceul de Arte Sabin Drăgoi și a continuat cu canto. Studiile de specialitate universitare le-a făcut la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, sub îndrumarea profesorilor Marius Vlad Budoiu și Elena Andrieș Moldovan. Cursurile le-a absolvit în vara lui 2017. 

 

Paul Iancic se poate mândri deja cu o bogată activitate scenică, atât în țară, cât și peste hotare. A apărut pe scenele Operelor naționale din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, în roluri ca: Lauretta, Micaela, Pamina, Musetta sau Mimi, iar din toamna anului 2016 Paula Iancic s-a alăturat, pentru un stagiu de doi ani, Studioului de Operă de la Bayerische Staatsoper din Munchen, devenind astfel solistă a uneia dintre cele mai prestigioase instituții din lume. 

 

Acolo tânăra soprană a avut onoarea de a împărți scena cu artiști ca Jonas Kaufmann, Diana Damrau, Vittorio Grigolo, Alex Esposito, Rene Pape, Matthew Polenzani, Ermonela Jaho, Ildebrando D'Arcangelo și Alessandro Corbelli, între alții. 

 

Nici în ceea ce privește repertoriul vocal-simfonic activitatea sopranei nu este de trecut cu vederea, ea fiind invitată să colaboreze cu majoritatea filarmonicilor din țară, apărând și pe scena Sălii Radio din București și pe cea a Ateneului Român.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara