Judit Kutasi

Judit Kutasi

Mezzosoprana Judit Kutasi s-a născut la Timișoara unde începe studiul muzicii de la 11 ani cu pian și violoncel, absolvind Colegiul Național de Artă “Ion Vidu” din Timișoara.
Judit Kutasi este licențiată a secției canto clasic a Universității din Oradea (2009) și absolventă a studiilor universitare de master a Academiei de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca (2011).

In anul 2013/2014 a fost acceptată la Studioul Internațional de Opera din Zurich/Elveția unde a luat parte la numeroase masterclasuri cu artiști precum Brigitte Fassbaender, Ann Murray, Francisco Araiza,Christoph Loy, Fabio Luisi, Michele Breedt.

Între anii 2014/2016 a fost angajata ca solistă in ansamblul Operei din Zurich unde și-a dat concursul in rolurile din operele lui R. Wagner: Fliegende Holloender, Die Meistersinger Von Nuernberg, W.A. Mozart- Die Zauberfloete, P.I Tchaikovski- Pique Dame, G.Donizetti-Lucia di Lammermoor, B. Martinu-Juliette, R. Strauss-Elektra și Salome, G. Puccini- La Fanciulla del West, G. Verdi-Falstaff colaborând cu numeroși dirijori precum Nello Santi, Fabio Luisi, Alain Altinoglu, Marco Armiliato, Axel Kober, Stanislav Kochanovsky și regizori ca Robert Carsen, Barrie Kosky, Damiano Michieletto, Andreas Homoki, Sven-Eric Bechtolf.
Anul 2015 i-a adus debuturi importante precum Ulrica din Un Ballo in Maschera, Erda din Siegfried-R. Wagner, la Teatro Massimo din Palermo și in rolul titular Carmen- G. Bizet in cadrul Festivalului Castle Munot Schaffhausen-Elveția.

In stagiunea 2016/2017 a făcut parte din ansamblul Deutsche Oper din Berlin și mai apoi ca invitată permanentă unde a fost apreciată în rolurile Ulrica-Un ballo in Maschera, Azucena-Trovatore, Maddalena-Rigoletto, Fenena-Nabucco, Dritte Dame-Die Zauberfloete, Page-Salome, Bersi-Andrea Chénier, La Cieca-La Gioconda, Erda-Rheingold, Waltraute-Die Walküre sub bagheta maeștrilor Donald Runnicles, Paolo Arrivabeni, Giacomo Sagripanti, Pinchas Steinberg, Jeffrey Tate, Ido Arad, Paolo Carignani, Roberto Rizzi-Brignoli.

Angajamente recente includ colaborări în 2017 la Teatro alla Scala din Milano, în rolul Madelon-Andrea Chenier, dirijor Riccardo Chailly, regizor Mario Martone, respectiv 2Magd/Schleppträgerin-Elektra-Strauss, dirijori Christoph Von Dohnanyi,Markus Stenz,Henrik Nánási, Eboli-Don Carlo la Israeli Opera Tel-Aviv sub bagheta maestrului Daniel Oren, regizor Giancarlo del Monaco, înregistrare de CD cu Federica-Luisa Miller la Münchener Rundfunkorchester, Grimgerde-Die Walküre la Edinburgh International Festival,dirijor Sir Andrew Davis, Quickly-Falstaff la Symphonieorchester der Bayerischenrundfunk München, alături de artiști ca Bryn Terfel, Barbara Frittoli, dirijor Daniel Harding, Simfonia 9 de L van Beethoven in cadrul BBC PROMS Royal Albert Hall/Londra, Amneris-Aida la Arena di Verona și Teatro dell’Opera Roma, Teatro Carlo Felice Genova, dirijori Daniel Oren, Andrea Battistoni, Preziosilla-La Forza del Destino la Fondazione Teatri di Piacenza, Teatro Comunale Luciano Pavarotti Modena, Teatro Valli di Reggio Emilia,dirijor Francesco Ivan Ciampa și Deutsche Oper Berlin.

Angajamente viitoare vor fi Aida la Arena di Verona și Teatrul Liceu din Barcelona, Un Ballo in Maschera la Deutsche Oper Berlin, Oviedo, debut in rolul Principesei din opera Adriana Lecouvreur in Genova, întoarcere la Teatro Scala din Milano in rolul La Cieca din opera La Gioconda de A. Ponchielli.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara