Marta Sandu
Marta Sandu

Marta Cristina Sandu a studiat la Universitatea Națională de Muzică București, unde a obţinut diploma de licenţă şi de masterat. Şi-a aprofundat studiile la Londra, în cadrul Guildhall School of Music and Drama, cu soprana Nelly Miricioiu, până în anul 2011. A fost îndrumată în carieră de către soprana Luciana Serra, profesor de tehnică vocală la Accademia Teatro alla Scala din Milano, fiind invitată să susţină o serie de concerte în Italia. De asemenea, a fost invitată de soprana Marina Krilovici la Kefalonia Music Festival (Grecia) unde a urmat un masterclass şi a susţinut un concert în cadrul festivalului. Finalistă şi laureată a concursurilor „Marcello Giordani” (Taormina) şi „Hariclea Darclée” (Brăila), Marta Sandu susţine frecvent concerte în ţară şi în străinătate.

Ca solistă al Operei Naţionale Bucureşti, a debutat în roluri precum Pamina din „Die Zauberflöte” de W.A. Mozart (pentru care a obţinut Premiul Soprana Anului 2013, decernat la Gala Premiilor VIP), Adina din „L’elisir d’amore” de G. Donizetti, Oscar din „Un ballo in maschera” de G. Verdi, Gretel din „Hänsel şi Gretel” de E.Humperdinck, Susanna din „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart, Musetta din „La Bohéme” de G. Puccini. A interpretat cu succes in programul Operei Naţionale Bucureşti, roluri într-o serie de spectacole pentru copii.

De-a lungul timpului, după debutul său pe scenă în rolul Sylvia din opereta „Die Csardasfürstin” de E. Kálmán, la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti, a făcut parte din Ansamblul Profil, interpretând mai multe roluri în opere contemporane româneşti. În plus, a participat la prima înregistrare mondială a integralei liedurilor de George Enescu, coordonată de soprana Mariana Nicolescu şi la turneul promoţional pentru acest proiect, la Praga, Roma, Paris, în Japonia, la Aichi, Nagoya și Tokyo și în SUA, la New York.

Repertoriu (selectiv)

·        Euridice din Orfeu şi Euridice de Christoph Willibald Glück

·        Don Ettore din La Canterina de Joseph Haydn

·        Konstanze din Răpirea din Serai de Wolfgang Amadeus Mozart

·        Donna Elvira din Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart

·        Susanna din Nunta lui Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart

·        Pamina din Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

·        Norina din Don Pasquale de Gaetano Donizetti

·        Adina din Elixirul dragostei de Gaetano Donizetti

·        Micaëla din Carmen de Georges Bizet

·        Rusalka din Rusalka de Antonin Dvorak

·        Musetta din La Bohème de Giacomo Puccini

·        Liù din Turandot de Giacomo Puccini

·        Gretel din Hänsel şi Gretel de Engelbert Humperdinck

Operetă

·        Adele din Liliacul de Johann Strauss- fiul

·        Saffi din Voievodul ţiganilor de Johann Strauss-fiul

·        Sylvia din Prinţesa ceardaşului de Emmerich Kálmán

Vocal-simfonic

·        Gloria de Antonio Vivaldi

·        Oratoriul de Crăciun de Johann Sebastian Bach

·        Nelson-Messe de Joseph Haydn

·        RequiemMissa Încoronării, Missa în Do major de Wolfgang Amadeus Mozart

·        Requiem-ul German de Johannes Brahms

·        Simfonia nr.2 de Gustav Mahler

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România susținând spectacole de operă, operetă, balet, operă pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. A fost un spectacol de neuitat, de înaltă ţinută artistică, un triumf al artei interpretative româneşti semnalat ca atare de periodicele vremii. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.

Noutati si evenimente
24 MAI
Anunt important
Parteneri
Adresa Strada / street Marasesti 2, 300086, Timisoara
Telefon casierie 0256 20 12 86
Email bileteoperatimisoara@yahoo.com ort@artelecom.net
Newsletter
Adauga adresa de email!
Copyright © 2019 Opera Nationala Romana Timisoara
Web design by Royalty