Tony Bardon

Tony Bardon

Născut la Baia Mare în anul 1985, tenorul Tony Bardon a absolvit Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca la clasa lect. univ. dr. Marius Budoiu, în anul 2008. În prezent este student la clasa de master la catedra aceluiaşi profesor. 
În anul 2006 a participat la un curs de master class susţinut de soprana Mariana Nicolesco. 
Repertoriul său cuprinde Contele Almaviva din „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, Don Ottavio din „Don Giovanni” de W. A. Mozart, Gastone din „Traviata” de G. Verdi, Spiritul/Marinarul din „Dido şi Aeneas” de H. Purcell, Pygmalion din „Pygmalion” de J.P.Rameau, Gondolierul din „A golyakalifa” de Gy. Levente, Szapolyai din „Mátyás a vérpadon” de V. Peter şi Bonzo din „Viktoria” de A. Pal.
Din repertoriul său vocal-simfonic amintim „Oratoriul de Crăciun” de J. S. Bach şi „Das Alexander~Fest” de G. Fr. Handel
Din anul 2007 este angajat al Operei Maghiare din Cluj Napoca.
 

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara