Luiza Fatyol

Luiza Fatyol

Soprana Luiza Fatyol a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

A câștigat secțiunea de lieduri din cadrul Concursului Internațional de canto „Hariclea Darclée” de la Brăila.

Între anii 2011 și 2014 a activat în cadrul studioului de operă de la Deutschen Oper am Rhein, iar din 2014 a fost angajata acestei prestigioase instituții.

Din repertoriul său amintim rolurile: Susanna din „Nunta lui Figaro“, Zerlina din „Don Giovanni“ de W.A. Mozart, Adina din „Elixirul dragostei“, Norina din „Don Pasquale“, Gemma di Vergy din opera omonimă de G. Donizetti, Rosina din „Bărbierul din Sevilia“ de G. Rossini, Frasquita și Micaela din „Carmen“ de G. Bizet, Gilda din „Rigoletto“, Violetta Valéry din „Traviata” de G. Verdi, Anna Reich din „Nevestele vesele din Windsor“ de O. Nicolai, Nedda din „Paiațe” de R. Leoncavallo, Giulietta din „Povestirile lui Hoffmann“ de J. Offenbach, Lauretta din „Gianni Schicchi“ de G. Puccini.

În stagiunea artistică 2018-2019, soprana Luiza Fatyol pregătește la Deutschen Oper am Rhein, două roluri importante: Donna Elvira din „Don Giovanni“ de W.A. Mozart și Julieta din „Romeo și Julieta“ de C. Gounod.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara