Eugenie Andrin

Eugenie Andrin

Fascinată de mirajul scenei, a studiat dansul cu Rosella Hightower, talentul său fiind remarcat de Eric Vu An, care a angajat-o solistă a baletului Operei din Avignon.

Datorită calităţilor tehnice şi interpretative, Eugenie Andrin a putut aborda în acelaşi timp la Opera din Avignon, atât roluri din repertoriul clasic, neo-clasic cât şi contemporan, numele său figurând pe afişele Festivalului de la Avignon şi a Teatrului Sylvia Monfort din  Paris.

Continuând să descopere noi nuanţe de interpretare şi expresivitate, să descopere adâncimea şi frumuseţea cuvântului exprimat prin mişcare, Eugenie Andrin a depăşit condiţia de interpret spre cea de creator, afirmându-şi foarte repede vocaţia coregrafică.

Explorând noi universuri lirice, a creat coregrafia unor balete montate pe scena Operei din Avignon şi Paris.

În anul 2007 şi-a creat propria companie. Un an mai târziu o regăsim pe afişul Operei timişorene semnând în calitate de coregraf, regizor şi scenarist în premieră baletul Ondine, precum şi al Operei din Monte-Carlo, unde a realizat coregrafia baletului La Flûte Enchantée, urmat de spectacolul La Voix du Chemin à Faire, prezentat la Cannes. În mai 2009  a semnat coregrafia operei Traviata la Opera Santiago din Chile, iar în iunie 2010, a realizat coregrafia operei Manon  la Opera din Roma.

Dintre proiectele viitoare ale coregrafei Eugenie Andrin amintim montarea  baletului L'Homme de la Mancha la Capitole din Toulouse în decembrie 2010 şi Ondine la Teatrul Naţional din Nice în aprilie 2011.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara