Ștefan Munteanu

Ștefan Munteanu

ȘTEFAN MUNTEANU

regizor artistic, scenograf

 

despre „Micuța Dorothy”

 

„Micuța Dorothy e fata care a zburat cu ciclonul și care a găsit drumul înapoi spre casă. Este povestea mea, a ta, a lui, a ei, a noastră. Dorothy ar putea fi prietena unui prieten, prieten bun cu un alt prieten, cunoscut de-al altor cunoscuți. Poate povestea o știi deja de la cineva care a auzit-o de la altcineva. Nimeni nu-și mai amintește unde, când și de la cine a auzit-o. Care Dorothy?

De altfel nu e deloc ușor să te trezești, așa, deodată, în alt univers, să te împrietenești cu atâtea personaje nemaipomenite, să răzbați împotriva tuturor obstacolelor, să înfrunți vrăjitoare și să te lupți cu maimuțe înaripate, sau să te înfățișezi unui mărit vrăjitor cu gândul mereu spre destinație, cu încredere în destinul tău, gata să depășești orice obstacol îți rezervă călătoria. Ți-ai mai păstra atunci curajul, judecata sau inima? Ai mai ține minte drumul spre casă?

La prima impresie, Dorothy poate părea doar un copil, dar e un copil care înfruntă multe. Iar dacă în continuare nu-i recunoști povestea, este pentru că drumul înapoi la copilărie, la tine însuți, este mereu lung și întortocheat, presărat cu obstacole la tot pasul, magicieni, vrăjitoare și maimuțe înaripate. 

Concluzia este ca într-o poveste nu știi niciodată unde te arunca ciclonul.”

 

Ștefan Munteanu, născut în anul 1984, a absolvit secția de regie a Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București. Scurtmetrajele sale au fost selecționate în festivaluri prestigioase: „Cealaltă fiică” la Mediawave 2010 și Karlovy Vary Fresh Film Fest și „Undeva în Casa Poporului”, Film.DOK 2007 și Karlovy Vary Fresh Film Fest. În vara anului 2012 a montat în stil neconvențional „Bărbierul din Sevilla” în cadrul Festivalului „Opera Nights” de la Hunedoara. A semnat regia operei „Flautul Fermecat” de W. A. Mozart și a operei „Intimations” de G. Constantinides la T.N.O.B. Constanța precum și regia piesei „Geniul Crimei”  de F. Walker la Teatrul Dramatic „Jean Bart” din Tulcea. „O lună în Thailanda” reprezintă debutul său în actorie.

Sursa: cinemagia.ro

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara