Silvia Sorina Munteanu

Silvia Sorina Munteanu

  Silvia Sorina Munteanu a inceput muzica studiind vioara de la virsta de 6 ani.A studiat de asemenea canto si pian la Liceul de muzică “Sabin Drăgoi” din Arad. În perioada 1990-1995 este studentă la Facultatea de Muzică din Timişoara iar in1996 isi ia licenta de Masterat in Stilistica interpretativa la Academia de Muzică din Cluj-Napoca. Din anul 2003 este doctorand al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca.

 Între 1995 – 1999 este solista a  Operei Române din Cluj Napoca ca mezosoprană,  iar între 1999-2002 devine asistent universitar la Facultatea de Muzică din Timişoara. Din 2002 este angajata prim solistă la Opera Naţională Română din Timişoara, iar anul următor ca prim solista a Operei Naţionale Bucureşti.

     Colaboreaza cu o serie de Opere din ţară si strainatate cum ar fi Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Essen, Coburg, Budapesta, Skopje, Sofia, Bratislava, Praga, Frankfurt am Main,  dar şi cu Filarmonicile din Bucureşti , Arad, Timişoara, Oradea, Baia Mare, Ploieşti , Sibiu.

A sustinut concerte, spectacole de operă, recitaluri de lied, concerte de gală, festivaluri în SUA, Thailanda, Belgia, Bulgaria, Germania, Olanda, Franţa, Italia, Elveţia, fosta Iugoslavie, Macedonia, Portugalia şi Spania.

      Repertoriul ei de operă cuprinde roluri din operele “Don Giovanni”  (Donna Anna, Donna Elvira), “Cosi fan tutte” (Dorabella), “Bărbierul din Sevilla” (Rosina), “Nabucco” (Abigaille, Fenena), “Aida” (Aida, Amneris), “Macbeth” (Lady Macbeth), “Don Carlo” (Eboli), “Trubadurul” (Leonora), “Rigoletto” (Maddalena), “Traviata” (Flora), Bal Mascat” (Amelia),  “Turandot” (Turandot), “Tosca” (Tosca), “Cavalleria rusticana” (Santuzza), “Carmen” (Carmen), Gioconda” (Gioconda),” Lucrezia Borgia “ (Lucrezia Borgia),”Norma” (Norma)

      Din repertoriul vocal-simfonic amintim lucrări de J. S. Bach, W.A. Mozart, Gh. Dima, G. B. Pergolesi, G. Rossini, J. Haydn, Fr. Liszt, L. van Beethoven, G. Verdi şi G. F. Handel,Vaughan-Williams Vaughan William

Repertoriul de camera cuprinde lucrări de A. Dvorak, R. Schumann, M. de Falla, G. Enescu, V. Bellini,M. Mussorgski, L. van Beethoven, Fr. Schubert, G. Enescu, R. Strauss, W. A. Mozart, P. I. Ceaikovski, Gh. Dima, Cl. Debussy, G. Faure, N. Bretan,in total peste 150 de piese.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara