Rasha Talaat

Rasha Talaat

Născută în Egipt, soprana lirică Rasha Talaat a absolvit Conservatorul din Cairo în iunie 2002. A colaborat cu compania Walt Disney pentru a-şi împrumuta vocea în desenul animat “Frumoasa din pădurea adormită”.

În luna septembrie aanului 2002 a fost angajată la Opera din Cairo iar debutul ei a avut loc în luna ianuarie 2003 cu rolul Reginei Nopţii din opera “Flautul fermecat” de W. A. Mozart.

Au urmat alte debuturi în roluri precum Berenice din "L'Occasione fa il ladro" de G. Rossini, Frasquita din "Carmen" de G. Bizet, Musetta din "Boema" de G. Puccini, Adina din "Elixirul dragostei" de G. Donizetti, Gilda din "Rigoletto" de G. Verdi şi Oscar din "Bal mascat" de G. Verdi.

În Italia a cântat alături de Orchestra de Cameră din Marche, în “ Oratorio di Natale” de Saint Saens, în varianta concertantă a operei “Elixirul dragostei” de G. Donizetti şi în diferite recitaluri.

Invitată de către Orchestra Filarmonicii “Marchigiana” în 2005 a cântat în „Messa Încoronării” de W. A. Mozart, în “Salve Regina” dePergolesi şi în ”Magnificat” de F. Schubret ”””

În anul 2006 a colaborat cu Orchestra Sinfonicăp din Pesaro interpretând "Exultate et Jubilate" de W. A. Mozart, "Carmina Burana" de C. Orff, şi “Gloria” de Vivaldi.

În martie 2006 a interpretat rolul Gilda din Opera “Rigoletto” de G. Verdi pe scena Operei Naţionale Române Timişoara, rol cu care va reveni şi stagiunea următoare.

În luna aprilie a anului 2007 apare în rolul Cleopatra din opera "Giulio Cesare" de Haendel pe scena Teatrului “Sant'Etienne” (Franţa), în luna iulie cântă într-un concert la Basilica din Loreto (Italia) în prezenţa Papei Ratzinger iar în luna decembrie a aceluiaş an urmează debutul ei pe scena Operei Naţionale Bucureşti cu rolul Reginei Nopţii.

În stagiunea 2006 – 2007 câştigă o bursă de studii la Academia Lirică din Osimo, avându-i ca profesorii pe Rajna Kabajwanska,Lella Cuberli,William Matteuzzi.

La începutul anului 2008 debutează cu rolul Contesei Almaviva din opera “Nunta lui Figaro” de W. A. Mozart la Festivalul Internaţional din Martina Franca (Italia).

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara