Liubica Vranes

Liubica Vranes

Născută la Vrsac în Serbia, mezzosoprana Liubița Vraneș a urmat, atât în orașul natal cât și la Pancevo, Școala de muzică, respectiv Liceul de muzică, continuându-și studiile de specialitate la Facultatea de Muzică de la Belgrad și Academia de Muzică din Sarajevo. A participat la numeroase concursuri de interpretare vocală fiind desemnată finalistă a Concursului: „Obzorje na Tisi” din Novi Becej, Serbia în anul 1999, locul întâi la Concursul Internațional „Nikola Cvejic” de la Ruma, Serbia în anul 2000, locul al II-lea la același concurs în anul 2001 și primul loc la Concursul Internațional „Petar Konjevic” de la Belgrad în 2002.
În perioada 2009-2012 a colaborat cu Opera Națională din Belgrad pentru proiectele Studioului de operă „Borivoje Popovic”, dar și cu scena mare de spectacole, fiind distribuită în spectacolele „Adriana Lecouvreur” de F. Cilea și în „Faust” de C. Gounod,  urmând ca repertoriul său se îmbogășească rapid cu rolurile principale din: „Il Tabaro” și „Sora Angelica” de G. Puccini, „Carmen” de G. Bizet, „Rigoletto”, „Nabucco” de G. Verdi, „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, „Cavalleria rusticana” de P. Mascagni și „L’amour des trois oranges” de S. Prokofiev, în paralel susținând recitaluri și concerte în Serbia, Ungaria și în România.

 

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara