Hector Lopez

Hector Lopez

Pe tenorul mexican îl putem regăsi pe scenele Operelor Naționale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Constanța. A studiat violoncel, saxofon, canto și dirijat orchestră la Mexico City. Este câștigător al concursului „Carlo Morell” din Mexic ediția 2003, primind o bursă de studii la Portland Opera Performance Institute (cu regizorul Tito Capobianco și cu profesorii de canto: Shirley Verret, Justino Diaz și Joseph Evans).
În România a studiat cu Ludovic Spiess și Cornel Stavru. A urmat o serie de cursuri de măiestrie cu celebrii Renata Scotto, Francisco Araiza, Kaludi Kaludov, Luis Giron May, Luis Ledesma, Viorica Cortez, Eduard Tumageanian, Ion Piso, Ionel Pantea. A evoluat sub bagheta maeștrilor: Alfredo Silipigni, Placido Domingo, Enrique Ricci, Enrique Patron de Rueda, Cristian Mandeal, Christian Badea, pe scene din Mexic, SUA, Spania, Italia, Polonia și România.
În repertoriul său se găsesc roluri din operele de: W.A. Mozart, G. Donizetti, G. Verdi, G. Puccini, C. Gounod, G. Bizet, sau din marile lucrări vocal-simfonice.
În 2011, Hector Lopez a câștigat cea de-a XIII-a ediție a Concursului Internațional de Canto organizat de Opera na Zamku (Opera la Castel), Teatrul Liric din Szczecin (Polonia).


Sursa: www.filarmonicasibiu.ro

 

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara