Bako Gabor

Bako Gabor

Unul din cei mai de seamă coregrafi maghiari al zilelor noastre, Bako Gabor, este prezent pe afișele multor musicaluri și operete celebre realizate în Ungaria și în străinătate.
Absolvent al Academiei de Dans din Budapesta devine de-a lungul timpului coregraful principalelor teatre de operă din Ungaria, precum: Teatrul „Arany Janos” din Budapesta, Teatrul de Stat din Gyor, Opera Maghiară de Stat din Budapesta, preluând și funcția de Director General la Teatrul-Rock din Budapesta, respectiv funcția de Director Balet la Teatrul „Csokonai” din Debrecen.
Începând cu anul 2011, pe lângă intensa activitate artistică a îmbrățișat și o elogioasă activitate pedagogică, devenind profesor universitar la Academia de Dramă și Film din Budapesta. În același timp, se dedică formării tinerilor dansatori, îndrumându-i spre arta dansului modern, prin propriul Studio de Dans.

 

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara