Bako Gabor
Bako Gabor

Unul din cei mai de seamă coregrafi maghiari al zilelor noastre, Bako Gabor, este prezent pe afișele multor musicaluri și operete celebre realizate în Ungaria și în străinătate.
Absolvent al Academiei de Dans din Budapesta devine de-a lungul timpului coregraful principalelor teatre de operă din Ungaria, precum: Teatrul „Arany Janos” din Budapesta, Teatrul de Stat din Gyor, Opera Maghiară de Stat din Budapesta, preluând și funcția de Director General la Teatrul-Rock din Budapesta, respectiv funcția de Director Balet la Teatrul „Csokonai” din Debrecen.
Începând cu anul 2011, pe lângă intensa activitate artistică a îmbrățișat și o elogioasă activitate pedagogică, devenind profesor universitar la Academia de Dramă și Film din Budapesta. În același timp, se dedică formării tinerilor dansatori, îndrumându-i spre arta dansului modern, prin propriul Studio de Dans.

 

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România susținând spectacole de operă, operetă, balet, operă pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. A fost un spectacol de neuitat, de înaltă ţinută artistică, un triumf al artei interpretative româneşti semnalat ca atare de periodicele vremii. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.

Noutati si evenimente
22 AUG
Repertoriu lunii Septembrie 2019
Parteneri
Adresa Strada / street Marasesti 2, 300086, Timisoara
Telefon casierie 0256 20 12 86
Email bileteoperatimisoara@yahoo.com ort@artelecom.net
Newsletter
Adauga adresa de email!
Copyright © 2019 Opera Nationala Romana Timisoara
Web design by Royalty