Marianne Cornetti

Marianne Cornetti

Marianne Cornetti este recunoscută ca fiind una din cele mai mari mezosoprane verdiene ale momentului. A interpretat rolul Amneris din Aida, Azucena din Trubadurul şi Eboli din Don Carlos pe toate marile scene lirice ale lumii precum Teatrul Scala din Milano, Opera Metropolitan din New York, Opera Covent Garden din Londra, Opera de Stat din Vienna, Opera din Munchen, Opera din Berlin, Teatrul Comunal din Florenţa, Arena din Verona respectiv Teatrul San Carlo din Napole; dar pe lângă acestea se adaugă şi alte roluri din repertoriul universal: Ortrud din Lohengrin,  Brangäne din Tristan şi Isolda de Wagner, Lady Macbeth din Macbeth, Preziosilla din Forţa destinului de Verdi, Prinţesa de Bouillon din Adriana Lecouvreur de Cilea, Santuzza din Cavalleria Rusticana de Mascagni interpretate pe scene lirice, precum Teatrul “Giuseppe Verdi” din Trieste, Opera din Roma,  Opera “de La Wallonie” din Liege, Teatrul “Reggio” din Torino, Opera din Washington, Festivalul de la Bregenz, Opera “La Monnaie” din Bruxelles.
În anul 2009 a apărut pe scena Teatrului “Massimo” din Palermo cu rolul Abigaille din Nabucco de Verdi iar pe scena Operei din Montreal a dat viaţă personajului misterioasei Ulrica din Bal Mascat de Verdi urmând să îmbrace costumul Giovannei Seymour din opera Anna Bolena de Donizetti la Opera din Bilbao.
Deasemenea Marianne Cornetti apare şi întro serie de înregistrări cu opere mai puţin cântate, precum Arlesiana de Cilea, Edgar de Puccini (alături de Placido Domingo) şi Oberto de Verdi.
Marianne Cornetti excelează şi în lucrări vocal-simfonice precum Requiemul de Verdi, Simfonia a 9-a de Beethoven, Stabat Mater de Rossini, El Amor Brujo de De Falla.
Viitoarele ei angajamente includ Amneris din Aida, Azucena din Trubadurul de Verdi la Arena din Verona respectiv la Opera Metropolitan din New York şi Abigaille din Nabucco de Verdi la Opera “La Monnaie” din Bruxelles.
A colaborat cu Opera din Timișoara în anul 2010 la spectacolul de opera „Adriana Lecouvreur” de F. Cilea (opera in concert) alaturi de celebra soprană Nelly Miricioiu în cadrul Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”, ediția 2010.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara