Carlos Almaguer
Carlos Almaguer

Născut în Mexic, baritonul Carlos Almaguer a studiat cu Francesco Amador, perfecţionându-se cu Carlo Bergonzi la Academia din Sienne şi cu Vicente Sardinero la  Madrid.
A obţinut Premiul I la concursul „Chant de Verviers” în anul 1997, fiind invitat ca solist pentru rolul Amonasro din „Aida” la Teatrul „Colon” (1999) dar şi la Opera Regală “La Wallonie” (2000).
În anul 1999 a debutat la Opera din Frankfurt cu rolul Alfio din „Cavalleria rusticana” de Mascagni în regia lui Giancarlo del Monaco sub conducerea muzicală a lui Paolo Carignani.
Începând cu anul 2000 Carlos Almaguer a devenit un cunoscut interpret al rolurilor verdiene din operele: „Nabucco”, „Rigoletto”, „Don Carlo”, „Forţa destinului”, „Trubadurul”, „Aida”, „Simon Boccanegra”, „Otello”, „Macbeth”, „Bal mascat”, „Luisa Miller”, „Attila” pe scenele din Spania la Barcelona, Madrid, Cordoba, Jerez, Sabadell, Las Palmas, din Italia la Bologne, Torino, Trieste, din Franţa la Marseille, Toulouse, Nice, Limoges, Toulon, Nantes, Angers, din Austria la Viena, din Belgia la Liège, Bruxelles, din Germania la Berlin, Leipzig, Düsseldorf, din Elveţia la Lausanne, din Australia la Melbourne, dar şi la Opera din Timişoara.
Şi-a îmbogăţit repertoriul cu roluri care i se potrivesc cu vocea sa dramatică: Scarpia din „Tosca”, Carlo Gérard din „Andrea Chenier”, Jack Rance din „Fiica vestului” de Puccini.
În iulie 2006, debutează la Arena din Verona în rolul Alfio din „Cavalleria rusticana” de P. Mascagni, rol interpretat şi în februarie 2007 la Opera din Monte-Carlo. Anul 2011 constituie pentru cariera sa un debut important, la Opera Regală Covent Garden din Londra, în rolul Amonasro din „Aida” de G. Verdi.
În anul 2002, baritonul Carlos Almaguer este distins cu Premiul Naţional de presă şi critică în Mexic.

 

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România susținând spectacole de operă, operetă, balet, operă pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. A fost un spectacol de neuitat, de înaltă ţinută artistică, un triumf al artei interpretative româneşti semnalat ca atare de periodicele vremii. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.

Noutati si evenimente
18 SEP
Repertoriu lunii noiembrie 2018
Parteneri
Adresa Strada / street Marasesti 2, 300086, Timisoara
Telefon casierie 0256 20 12 86
Email bileteoperatimisoara@yahoo.com ort@artelecom.net
Newsletter
Adauga adresa de email!
Copyright © 2018 Opera Nationala Romana Timisoara
Web design by Royalty