Peter Hercz
Peter Hercz

Basul Peter Hercz, nascut la Oradea, a absolvit Academia de Muzica „Gh. Dima” din Cluj Napoca, devenind solist al Operei Maghiar de Stat din acelasi oras in anul 1981, urmand ca peste 11 ani sa devina prim solist al aceleiasi institutii.

Din anul 2010 devine liber profesionist si se stabileste la Budapesta unde se dedica catedrei, predand canto.

In anii 1984, 1985  participa la Jugendfestspiele din  Bayreuth (Ravel: L’Enfant et les sortileges,  Bach: Cantata  taraneasca,  Cearta  dintre  Phoebus si Pan).

Inca din anul 1990 sustine o serie de spectacole de opera si concerte la  New York, Viena, Budapesta respectiv in tari precum Italia, Elvetia, Germania, Grecia, Yugoslavia, Olanda,  Belgia, Spania, etc.

A aparut alaturi de nume celebre ale scenei lirice precum Nicolae Herlea, Corneliu Murgu, Ludovic Spiess, Valentin Teodorian, Alexandru Agache, Sherrill Milnes, Elena Obraztsova, Alessandra Marc, Kurt Rydl, Theo Adam, Siegfried Jerusalim.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România susținând spectacole de operă, operetă, balet, operă pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. A fost un spectacol de neuitat, de înaltă ţinută artistică, un triumf al artei interpretative româneşti semnalat ca atare de periodicele vremii. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.

Noutati si evenimente
04 OCT
Repertoriul lunii decembrie 2018
Parteneri
Adresa Strada / street Marasesti 2, 300086, Timisoara
Telefon casierie 0256 20 12 86
Email bileteoperatimisoara@yahoo.com ort@artelecom.net
Newsletter
Adauga adresa de email!
Copyright © 2018 Opera Nationala Romana Timisoara
Web design by Royalty