Stefan Ignat

Stefan Ignat

Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti în anul 1995, Ştefan Ignat s-a bucurat de o bursă de studii oferită de Guvernul austriac la „Mozarteum” din Salzburg. Din anul 2010 deţine titulatura de doctor în muzică obţinută la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi.

A obţinut în anul 1997, Premiul III la Concursul Internaţional de Canto „Voci verdiene” de la Busseto (Italia), Premiul Special al Guvernului japonez în anul 2001, Premiul „Ohanesian” din partea Forumului Muzical Român în anul 2002, Premiul Revistei „Actualitatea Muzicală” pentru interpretarea rolului „Oedipe” din opera omonimă a lui G. Enescu.

Cariera sa artistică debutează cu o colaborare permanentă (între anii 1996-1999) cu Ladenstheater din Salzburg activând ca solist, iar din anul 1999 la Opera Naţională din Bucureşti. Repertoriul său cuprinde numeroase roluri: Contele AlmavivaFigaro din „Nunta lui Figaro” de W. A. Mozart, Figaro din „Bărbierul din Sevillia” de G. Rossini, Enrico din „Lucia di Lammermoor” de G. Donizetti, Gianni Schicchi din „Gianni Schicchi”, Marcello din „Boema” Sharpless din „Madama Butterfly”, Scarpia din „Tosca” Michele din „Mantaua” Frank din „Edgar”de G. Puccini, Contele de Luna din „Trubadurul”, Renato din „Bal mascat”, Germont din „Traviata”, Amonasro din „Aida”, Ford din „Falstaff”, Simon din „Simone Boccanegra”, Nabucco din „Nabucco”, Jago din „Otello” de G. Verdi, SilvioTonio din „Paiaţe” de R. Leoncavallo, Alfio din „Cavalleria rusticana” de P. Mascagni, Escamillo din „Carmen”, Zurga din „Pescuitorii de perle” de G. Bizet, Valentin din „Faust” de Ch. Gounod, Oedipe din „Oedipe” de G. Enescu, Wotan din „Aurul Rinului” de R. Wagner, Celan la 50 de ani din „Celan” de P. Ruzicka, Păstor din „Daphne” de R. Strauss, Marele preot din „Samson şi Dalila” de Camille Saint – Säens, Albert din „Werther” de J. Massenet, Olandezul din „Olandezul zburător” de R. Wagner, Dr. Falke din „Liliacul” de J. Strauss.

Totodată, Ştefan Ignat deţine un bogat repertoriul de lucrări vocal-simfonice, din care amintim: Requiem-ul german de J. Brahms, „Carmina burana”de C. Orff, Requiem-ul de G. Verdi, Requiem-ul de G. Fauré, Simfonia nr. XIII de D. Şostakovici, Simfonia nr. VIII de G. Mahler, Simfonia a IX-a de L. v. Beethoven, Requiem-ul şi Missa încoronării de W. A. Mozart. 

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara