Calin Bratescu

Calin Bratescu

Absolvent al  Academiei de Arte „George Enescu” din Iaşi (în anul1996), Călin Brătescu şi-a început formarea vocală avându-l ca pofesor pe Maestrul Corneliu Fânăţeanu. Şi-a completat pregătirea artistică sub îndrumarea Maestrului Ion Buzea şi a Doamnei Viorica Cortez.

În prezent liber profesionist, a activat începând din anul 2003, la Opera Naţională din Bucureşti, după o perioadă solistică de cinci ani la Opera din Braşov.

Colaborator permanent al Operelor şi Filarmonicilor din ţară şi din străinătate, Călin Brătescu realizează în mod constant turnee cu spectacolele de operă, concerte de arii şi concerte vocal-simfonice în ţări precum Italia, Spania, Austria, Germania, Olanda, Elvetia.

De-a lungul carierei, a obţinut numeroase premii, precum Premiul Ludovic  Spiess în anul 2003, Premiul Fundaţiei Darclée la Concursul Internaţional de Canto” Hariclea Darclee”, Brăila, în acelaşi an. Un an mai târziu a obţinut Marele Premiu al Concursului Internaţional petru Cântăreţi de Operă „Citta di Alcamo”, Italia . În anul 2006 a câştigat Premiul I în cadrul Concursului Internaţional pentru Tenori „Traian Grozăvescu”, Lugoj, România. În acelaşi an a obţinut Premiul „In memoriam Dorin Teodorescu” în cadrul Concursului Internaţional pentru Tenori „Traian Grozăvescu”, Lugoj, fiind şi finalist al Concursului Internaţional de Canto „Francisco Vinas”, Barcelona, Spania.

Repertoriul său cuprinde roluri de operă: Mozart, Donizetti, Bellini, Verdi, Gounod, Bizet, Leoncavallo, Puccini, precum şi numeroase lucrări vocal-simfonice.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara