Kamen Chanev
Kamen Chanev

Născut în Bulgaria, tenorul Kamen Chanev a studiat canto-ul la Conservatorul din Sofia iar mai apoi la Academia de Muzică din Roma. A obținut Premiul I la Concursul Internațional „Jussi Björling” din Suedia.

A debutat la Opera Națională din Sofia cu rolul Ducele de Mantua din „Rigoletto” de G. Verdi, urmate apoi de o serie de alte roluri importante: Faust din „Faust” de C. Gounod, Werther din „Werther” de J. Massenet, Contele Almaviva din „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, Lenski din „Evgheni Oneghin” de P.I. Ceaikovski, Edgardo din „Lucia di Lammermoor” și Toni din „Fiica regimentului” de G. Donizetti, Alfredo din „Traviata” de G. Verdi, Belmonte din „Răpirea din Serai”, Tamino din „Flautul fermecat” și Don Ottavio din „Don Giovanni” de W.A. Mozart. Din repertoriul dramatic a abordat rolurile: Mario Cavaradossi din „Tosca” și Calaf din „Turandot” de G. Puccini, Erik din „Olandezul zburător” de R. Wagner, Don Jose din „Carmen” de G. Bizet și Radames din „Aida” de G. Verdi.

A interpretat rolurile principale pe marile scene ale lumii: Staatsoper Viena, Deutsche Oper, Bayerische Theater München și Opera din Hamburg, Teatrul „Liceo” din Barcelona, Operele din Terracina și Roma, Opera din Amsterdam, Operele din Atlanta și Philadelphia (SUA) și Opera din Seul (Coreea), sub baghetele dirijorale ale maeștrilor: Lorin Maasel, Nicola Luisotti, Michail Jurowski, Paolo Carigniani, ș.a.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România susținând spectacole de operă, operetă, balet, operă pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. A fost un spectacol de neuitat, de înaltă ţinută artistică, un triumf al artei interpretative româneşti semnalat ca atare de periodicele vremii. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.

Noutati si evenimente
22 AUG
Repertoriu lunii Septembrie 2019
Parteneri
Adresa Strada / street Marasesti 2, 300086, Timisoara
Telefon casierie 0256 20 12 86
Email bileteoperatimisoara@yahoo.com ort@artelecom.net
Newsletter
Adauga adresa de email!
Copyright © 2019 Opera Nationala Romana Timisoara
Web design by Royalty