Sorin Petru Burca
Sorin Petru Burca

Basul Sorin Petru Burca s-a nascut la Cluj Napoca, absolvind in anul 1995 Academia de muzica “Gh. Dima” din acelasi oras.

Incepand cu anul 2004 devine angajat al Operei din Cluj  unde interpreteaza o serie de roluri din lucrari ca „Don Pasquale” de G. Donizetti, „Barbierul din Sevilla” de G. Rossini, „Nunta lui Figaro”, „Don Giovanni”, „Rapirea din Serai” de W. A. Mozart, „Casatoria secreta” de D. Cimarosa, „Boema”, „Tosca”, „Turandot” de G. Puccini, „Carmen” de G. Bizet, „Bal mascat”, „Rigoletto”, „Trubadurul”, „Falstaff”, „Aida”, „Forta destinului” de G. Verdi, „Liliacul” de J. Strauss, „Vanzatorul de pasari” de K. Zeller.

Si-a imbogatit repertoriul si cu lucrari vocal-simfonice din creatia compozitorilor J.S.Bach, P.Charpantier, W.A.Mozart, L.van Beethoven, G.Verdi, G.Rossini, H.P. Turk.

A sustinut recitaluri si concerte de arii si lieduri, opere in concert la Opera din Cluj, Filarmonica „Transilvania”, Opera din Bucuresti,  Filarmonica din Iasi, Filarmonica Botosani, Opera din Timisoara,Teatrul de Opera si Opereta Craiova, Filarmonica din Craiova, Academia de Muzica „Gh. Dima” din Cluj, Muzeul de ArtaCluj, Muzeul Etnografic Cluj, Sala Maximum UBB Cluj, Bastionul Croitorilor Brasov.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România susținând spectacole de operă, operetă, balet, operă pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. A fost un spectacol de neuitat, de înaltă ţinută artistică, un triumf al artei interpretative româneşti semnalat ca atare de periodicele vremii. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.

Noutati si evenimente
19 IUN
Repertoriul lunii August 2019
Parteneri
Adresa Strada / street Marasesti 2, 300086, Timisoara
Telefon casierie 0256 20 12 86
Email bileteoperatimisoara@yahoo.com ort@artelecom.net
Newsletter
Adauga adresa de email!
Copyright © 2019 Opera Nationala Romana Timisoara
Web design by Royalty