Giuliano Carella

Giuliano Carella

Giuliano Carella a studiat dirijatul la Conservatorul “Giuseppe Verdi” din Milano, compozitia la Conservatorul “Cesare Pollini” din Padova - obtinand Diploma de Merit al Academiei “Chigiana” din Siena, unde s-a perfectionat sub indrumarea lui Franco Ferrara.

A colaborat cu o serie de Teatre celebre precum cele din Monaco, Berlin, Hamburg, Paris, Marsilia, Strasbourg, Madrid, Barcellona, Lisabona, Monte Carlo, Tel Aviv, Buenos Aires, Detroit, Tokyo, Liege, Toulous, Verona, Bologna, Palermo, Genova, Trieste, Pesaro, Martina Franca, Torre del Lago si Dordrecht, avand un repertoriu foarte vast care se intinde de la Giovanni Paisiello la Lorenzo Ferrero.

Abordeaza si repertoriul vocal simfonic fiind invitat sa dirijeze in sali de concerte celebre, precum Sala  “Pleyel” din Paris, “Queen Elizabeth Hall” din Londra respectiv “Concertgebouw” din Amsterdam.

Dintre inregistrarile sale amintim integrala cu opera “Sonnambula” de V. Bellini (Premiul Muzica) si “Ernani” de G. Verdi (Premiul Diapason), “Ultimele zile ale orasului Pompei”  de G. Pacini (Timbrul de Platina), recital alaturi de Orchestra Engleza de camera, Sumi Jo si Jennifer Larmore (nominalizare la Grammy Award 1999), si Vesselina Kasarova. A inregistrat opera “Elisabetta, Regina Angliei” de G. Rossini, “Il Diluvio universal (Potopul)” de G. Donizetti, “Adelaide de Bourgogne” de G. Rossini (Festivalul din Edinburgh) si selectiuni din “Exilul din Granada” de G. Meyerbeer alaturi de Orchestra Filarmonica din Londra.

Dintre angajamentele sale recente mentionam operele “Lucrezia Borgia” de G. Donizetti, “Cyrano de Bergerac” de F. Alfano, si “Norma” de V. Bellini la Montecarlo; “Madama Butterfly” la Parma; “Norma” in Japonia si Opera din Berlin; “Turandot” de G. Puccini si “Norma” la Barcellona (realizand si o inregistrare DVD la TDK); “Adelaide de Bourgogne” la Edinburgh si “Il Diluvio universale (Potopul)” la “Drury Lane” din Londra pentru casa de discuri Opera Rara; “Andrea Chenier” de U. Giordano, “Macbeth” de G. Verdi, “Poliuto” de G. Donizetti, “Romeo si Julieta” de Ch. Gounod si “La Wally” de A. Catani la “Konzertgebouw” din Amsterdam; “Lucia di Lammermoor” de G. Donizetti si “Falstaff” de G. Verdi la Strasbourg; “Cenusareasa” de G. Rossini la Teatrul Mare din Geneva, “Tosca” de G. Puccini la Arena din Verona, “Traviata” de G. Verdi in Japonia, Frankfurt, Detroit; “Anna Bolena” de G. Donizetti la Frankfurt; “Puritanii” de V. Bellini la Opera din Amsterdam, “Madama Butterfly” si “Don Carlo” de G. Verdi la Opera de stat din Viena.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara