Limba Romana English

Limba Romana English

Văduva veselă

BILETE EPUIZATE!

 

Traducerea: DANA BORTEANU

Adaptarea: RĂZVAN MAZILU

 

Conducerea muzicală: MIHNEA IGNAT

Regia, coregrafia și costumele: RĂZVAN MAZILU

Decorul: VLAD VIERU

Light design: COSTI BACIU

Concert maeştri: OVIDIU RUSU, CORINA MURGU

Maestru de cor: LAURA MARE

Maeștri de balet: OVIDIU MATEI IANCU, MANUELA ARDELEAN, ALIN RADU

Asistent regie: HELLEN GANSER

Asistent coregrafie: MANUELA ARDELEAN

 

Distribuția (în ordinea indicată de autor):

Baronul Mirko Zeta MIHAI PRELIPCIAN

Valencienne, soția sa CRISTINA VLAICU

Contele Danilo Danilovici BOGDAN ZAHARIEA

Hanna Glavari MIHAELA MARCU 

Camille de Rosillon EUSEBIU HUȚAN 

Vicontele Cascada DARIUS GRUIȚĂ

Raoul de St. Brioche CIPRIAN ROMAN

Bogdanovici IULIAN IOAN IOSIP

Silviane, soția sa ALINA MIHAI

Kromov MIRCEA DAN PETCU

Olga, soția sa SUZANA VRÂNCEANU

Pricici LEONARD IVAN

Prascovia, soția sa ANA MARIA STĂNOIA

Niegus COSMIN BORLOVAN

 

Soliștii baletului: CARLA DUKAI, FLAVIUS POPA

Grizetele: Frou-Frou LARISA CLEMENT, Jou-Jou CARLA DUKAI, Clo-Clo ANDREEA MIREA, Dodo CRISTINA MÎRZA, Lolo CHISAKO OTA, Margot ALEXANDRU PÎNTEA; GUSTAVO FERREIRA, SERGIU MIHALIC, FLAVIUS POPA

Cu participarea tamburașilor din cadrul Uniunii Sârbilor din România: Marko Bugarin, Goran Panić, Predrag Ostoin, Katarina Panić, Andra Cleja, Goran Nesin.

 

Corul, orchestra și ansamblul de balet ale Operei Naționale Române din Timişoara

 

Regia tehnică: LUCIAN BORU

Pregătirea muzicală (în ordine alfabetică): ANGELA BALICI, IRINA BELEA, LEONARD BONEA, MAKSYM BORINOV, RAREȘ PĂLTINEANU

Sufleor: EUGENIA GYURIS

 

Spectacol interpretat în limba română.

Durata spectacolului: 3 ore, 10 min (inclusiv 2 pauze)

Vârsta recomandată: 10+

 

Producție realizată cu sprijinul CLUBUL ROTARY CETATE TIMIȘOARA, Imprimeria Mirton și Petro Vaselo.
 

 

Aflată în Parisul cosmopolit de la începutul secolului XX, ambasada statului fictiv Pontevedro încearcă să evite o criză financiară majoră. În centrul atenției o regăsim pe frumoasa și bogata văduvă Hanna Glavari, a cărei avere este vitală pentru supraviețuirea țării sale. Hanna, rămasă văduvă după moartea unui bancher bogat, este acum una dintre cele mai râvnite femei din înalta societate pariziană.

Ambasadorul Pontevedro, Baronul Zeta, are un singur obiectiv: să o împiedice să se căsătorească cu un străin, deoarece averea ei ar părăsi astfel țara. Apare în scenă contele Danilo, un diplomat fermecător, dar cu o reputație de petrecăreț cu vizite frecvente în celebrul cabaret Maxim’s. În trecut, Danilo și Hanna au împărtășit o idilă, dar orgoliul și circumstanțele vieții i-au despărțit. Acum, el este trimis să o cucerească, însă refuză cu încăpățânare să o ceară de soție pentru bani, în ciuda sentimentelor pe care încă le are pentru ea. Pe fundalul balurilor elegante, Hanna, conștientă de adevăratele intenții ale curtezanilor săi, Vicontele Cascada și Raoul de St. Brioche, îl provoacă pe Danilo prin jocuri seducătoare. Astfel, intriga se încurcă și mai tare în salonul parizian, unde flirturile și comploturile, minciunile nevinovate și adevărurile ascunse creează adevărate legături primejdioase.

Printre aceste aventuri o avem și pe soția lui Zeta, frumoasa Valencienne, care este implicată la rândul ei într-o poveste romantică, flirtând pe ascuns cu tânărul francez Camille de Rosillon. Situația se complică pentru cei doi, pe măsură ce Camille încearcă să o cucerească pe Valencienne și sunt aproape descoperiți, generând momente comice, dar și tensionate. Momentul culminant vine atunci când Hanna, înțeleaptă și plină de umor, dezvăluie că, de fapt, în cazul în care s-ar recăsători, și-ar pierde averea. Danilo, în cele din urmă, își depășește mândria și îi mărturisește dragostea, cerând-o în căsătorie fără să fie influențat de bani. Finalul operetei aduce așadar o revelație esențială: adevărata veselie a Hannei nu vine din averea sa, ci din dragostea sinceră pe care o regăsește alături de Danilo.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara