Limba Romana English

Limba Romana English

OPERA GALA 2023

SOLD OUT, din nou! Toate biletele pentru evenimentul Opera Gala 2023 care va avea loc în această seară, de la ora 19:00, s-au epuizat.

Vă mulțumim, dragi spectatori, pentru toată susținerea și prezența dumneavoastrã la spectacolele Operei timișorene.

 

Opera Națională Română Timișoara a fost invitată să susțină o serie de concerte pe podiumul renumitei săli „Royal Concertgebouw” din Amsterdam (Olanda), una dintre cele mai faimoase săli de concerte din lume, apreciată deopotrivă pentru anvergura ofertei sale culturale și pentru acustica sa deosebită, unde artiștii timișoreni vor susține trei concerte sub titlul Opera Gala 2023 în zilele de sâmbătă, 25 și duminică 26 februarie 2023.

 

În acest mod, în contextul deschiderii oficiale a anului Capitalei Europene a Culturii, colectivul artistic timișorean promovează arta interpretativă și identitatea culturală a acestui oraș într-una dintre cele mai selecte instituții muzicale ale lumii.

 

În preambulul acestui turneu internațional, publicul timișorean are posibilitatea unică de a viziona acest concert Opera Gala 2023 și pe scena Operei din Timișoara.

 

 

Conducerea muzicală: RAYMOND JANSEEN (invitat)


Soliști: 
PAULA IANCIC
REMUS ALĂZĂROAE
GEORGE PROCA

 

Corul și orchestra Operei Naţionale Române din Timişoara

 

Maestru de cor: LAURA MARE        

Concert maeștrii: OVIDIU RUSU, CORINA MURGU

 

Programul cuprinde momente celebre din opere precum Nabucco, Il Trovatore (Trubadurul), Carmen, La Traviata, Tosca, Aida, Cavalleria rusticana și Pagliacci (Paiațe).
 

 

Durata spectacolului: 2 ore. (1 pauză)

Vârsta recomandată: 6+

 

Direcțiunea Operei Naționale Române Timișoara își rezervă dreptul de a modifica programul prezentat.

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție  publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România care susține spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă și musical pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.
Cristian Rudic
Manager
Parteneri
Copyright © 2024
Opera Nationala Romana Timisoara

Web design by Royalty
Telefon casierie
0256 20 12 86
Email
bilete@ort.ro
Adresă
Strada / street Marasesti 2,
300086, Timisoara