Gală de operetă și balet

Conducerea muzicală: MIHAELA SILVIA ROȘCA, PETER OSCHANITZKY

Concert maeștri: OVIDIU RUSU, CORINA MURGU

Maestru de cor: LAURA MARE

Coregrafia: CARMEN COJOCARU, GÁBOR BAKÓ

 

LĂCRIMIOARA CRISTESCU, MIHAELA MARCU, CRINA VEZENTAN, CRISTINA VLAICU, GABRIELLA VARVARI, REMUS ALĂZĂROAE, CRISTIAN BĂLĂȘESCU, DAN PATACĂ, CRISTIAN RUDIC, OCTAVIAN VLAICU, MUGUREL CHIRILĂ, MIRCEA DAN PETCU, CIPRIAN ROMAN, MARIUS ZAHARIA

 

Corul, orchestra și ansamblul de balet ale Operei Naționale Române din Timişoara

 

 

În program lucrări din creația compozitorilor: Johann Strauss, Emmerich Kálmán, Franz Lehár, Jaques Offenbach, Frederick Loewe.

 

 

Despre noi
Opera Naţională Română din Timişoara este o instituție publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Culturii din România susținând spectacole de operă, operetă, balet, operă pentru copii și gale. Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. A fost un spectacol de neuitat, de înaltă ţinută artistică, un triumf al artei interpretative româneşti semnalat ca atare de periodicele vremii. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.

Noutati si evenimente
22 AUG
Repertoriu lunii Septembrie 2019
Parteneri
Adresa Strada / street Marasesti 2, 300086, Timisoara
Telefon casierie 0256 20 12 86
Email bileteoperatimisoara@yahoo.com ort@artelecom.net
Newsletter
Adauga adresa de email!
Copyright © 2019 Opera Nationala Romana Timisoara
Web design by Royalty